Mesken Tarhanası

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Ev Tarhanası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg kırmızı biber
  • 2 kg sivri domates
  • Yarım kg sivri biber
  • 1 kg soğan
  • 250 gram sarımsak
  • 3 adet yedi çeşit baharat
  • 1,5 kg yoğurt
  • 5,5 – 6 kg un
  • Tuz
Ev Tarhanası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Sebzeleri büyük bir tencereye doğrayıp yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  2. Ocaktan alıp blenderla çekiyoruz.
  3. Soğuyunca yoğurdu,baharatları, unu ekleyip hamuru yoğuruyoruz.
  4. Hamur ekmek hamuru kıvamında olacak.
  5. Hamuru on gün mayalandırıyoruz.
  6. Tencerenin kapağını tam kapatmıyoruz.
  7. Üzerine kaşık yahut oklava koyabilirsiniz.Yani kapak yarım kapatılacak.
  8. Kapak yerine pak bir bezle de kapatabilirsiniz.
  9. Ama dikkat edin fazlaca kabarıyor beze yapışabilir.
  10. Her gün sabah,akşam karıştırıyoruz.
  11. On gün daha sonra pak bir bez üzerine kaşık kaşık döküyoruz.
  12. Üzeri kabuk tutunca zıt çeviriyoruz.
  13. daha sonra küçük kesimlere ayırıyoruz.
  14. Ele yapışmayan kıvama gelince rondodan yahut kevgirden geçiriyoruz.
  15. İki üç gün gölgede serip kurutuyoruz.
Yapacak olanlara kolay gelsin.

Takıldığınız yer olursa yorumlarda sorabilirsiniz.

Ev Tarhanası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı