Ev Tarhanası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Takıldığınız yer olursa yorumlarda sorabilirsiniz.
Ev Tarhanası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 kg kırmızı biber
- 2 kg sivri domates
- Yarım kg sivri biber
- 1 kg soğan
- 250 gram sarımsak
- 3 adet yedi çeşit baharat
- 1,5 kg yoğurt
- 5,5 – 6 kg un
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Sebzeleri büyük bir tencereye doğrayıp yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Ocaktan alıp blenderla çekiyoruz.
- Soğuyunca yoğurdu,baharatları, unu ekleyip hamuru yoğuruyoruz.
- Hamur ekmek hamuru kıvamında olacak.
- Hamuru on gün mayalandırıyoruz.
- Tencerenin kapağını tam kapatmıyoruz.
- Üzerine kaşık yahut oklava koyabilirsiniz.Yani kapak yarım kapatılacak.
- Kapak yerine pak bir bezle de kapatabilirsiniz.
- Ama dikkat edin fazlaca kabarıyor beze yapışabilir.
- Her gün sabah,akşam karıştırıyoruz.
- On gün daha sonra pak bir bez üzerine kaşık kaşık döküyoruz.
- Üzeri kabuk tutunca zıt çeviriyoruz.
- daha sonra küçük kesimlere ayırıyoruz.
- Ele yapışmayan kıvama gelince rondodan yahut kevgirden geçiriyoruz.
- İki üç gün gölgede serip kurutuyoruz.
Takıldığınız yer olursa yorumlarda sorabilirsiniz.
Ev Tarhanası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı