Ev İmali Ketçap Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Ev İmali Ketçap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 3 adet mor soğan
- 4 adet sarımsak
- 4 kilo domates
- 200 ml sıvı yağ
- 4 adet kapya biber
- 2 -3 adet acı kırmızı biber
- 2 adet kırmızı tatlı elma
- 4 adet karanfil
- 2 adet defne yaprağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 ,5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 4 yemek kaşığı şeker
- 150 ml üzüm sirkesi
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle zerzevatları yıkayıp çekirdeklerini sap kısımlarını temizleyelim. Sarımsakları ayıklayalim.
- Sarımsak ve soğanı yemeklik olacak biçimde doğrayıp,yağı ekleyip geniş bir tencereye alalım. Soteleyelim.
- Domateslerin kabuğunu soymadan küpler halinde doğrayarak hazırlayalım. Sotelenen soğan ve sarımsak üzerine domatesleri ekleyelim.
- Hemen kapya biber ve elmanın çekirdek ve saplarını temizleyip robottan geçirelim. Tencereye alalım.
- Üzerine karanfil,defne yaprağı, karabiber ,tuz ve sirkeyi de alıp tüm materyalleri orta ara karıştırarak tam 40 dk kaynatalım. Dilerseniz defne yaprağı ve karanfili bir tulbente koyup aromasını verdirerek de kullanabilirsiniz. bu türlü hiç soru. Teşkil etmiyor.
- Güzelce kaynayıp kıvam alan ketçapı blender dan geçirin. daha sonra çabucak metal bir süzgecte süzdürün.
- bir daha derin bir tencereye alıp,15dk boyunca karıştırarak kaynatıp koyu kıvam almasını sağlayın.
- Kıvam alan ketçapı sıcak sıcak kavanozlayip yeni kapaklarla kapatın. Karşıt çevirin 1 geçen dinlensin. Sonraki gün düzeltip,serin yerde saklayabilirsiniz.
- Bir ketçap şişesine doldurup hazırdan farksız bir biçimde tüketebilirsiniz.
Ev İmali Ketçap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı