Konut İmali Jalapeno Turşusu Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 kg jalapeno biberi
- 1 su bardağı sirke
- 1 buçuk yemek kaşığı tuz
- 1 buçuk yemek kaşığı limon tuzu
- 1 yemek kaşığı nohut
- 8 diş sarımsak
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle biberlerimizi güzelce bol suda yıkayalım .
- çabucak sonrasında elimize eldiven geçirip biberlerimizi ne epeyce kalın ne epeyce ince doğrayalım .
- Akabinde bidonumuza 1 yemek kaşığı nohutumuzu koyalım ve üzerine 4 diş sarımsak ekleyelim .
- Akabinde biberlerimizin yarısını koyalım .
- Kalan 4 diş sarımsağımızı da ekleyelim ve üzerine 1 buçuk yemek kaşığı tuzumuzu ve 1 buçuk yemek kaşığı limon tuzumuzu ekleyelim .
- Akabinde 1 su bardağı sirkemizi de ekledikten daha sonra bidonumuzun geri kalanına musluk suyu ek edip ağzını sıkı bir biçimde kapatım.
- Bidonumuzun 5 dk zıt çevirip bırakalım .
- çabucak sonrasında ne fazlaca soğuk ne hayli sıcak yerde koruma edelim .
- 10 güne kadar 10 günden daha sonra yemeye baslayalım afiyet olsun herkese .