Mesken İmali Domates Salçası

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Ev İmali Domates Salçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 kasa uzun domates
  • Yeteri kadar tuz
Ev İmali Domates Salçası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Domatesleri yıkayıp doğrayıp bidonlara koyalım. Bidonları güneş nazarann bir yere koyalım. Birinci 3 gün hiç ellemeyelim.
  2. 4 cü güne kadar domatesler sulanacak bidonun kapağını açıp elimizi süzgeç yaparak bidonun ortasındaki suyu büsbütün boşalana kadar süzelim.
  3. Kapağı kapatıp, yeniden güneşin gördüğü yere koyalım. Sonraki gün elimizi yıkayıp, bidonun içine koyarak domatesleri elimizle ezelim. 3 gün boyunca bu türlü yapalım.
  4. İyice yumuşayıp ezilen domates azar azar süzgece dökerek elimizle süzgeçten geçirelim.
  5. Ben biraz kolay olsun diye süzmedilk evvel blendırdan geçirdim daha sonra süzdüm. Akabinde geniş tepsilere dökelim.
  6. Tuzunu ayarlayalım. Sabah akşam karıştıralım. Güneşte yavaş yavaş kuruyacak ve kıvam alacaktır. Salça azaldıkça birleştirelim. Son defa tuz denetimi yapalım.
  7. Salçayı toparlayıp yavaşça zirve üzere yapalım ortasında kalan suyu bir kenara biriksin diye. Salçanın kıvamı epey cıvık olmasın. Bildiğiniz hazır salça kıvamı üzere kâfi.
  8. Kavanozlara doldurup üzerine biraz sıvı yağ koyalım ki küf oluşmasın. Serin yerde koruma edelim.
  9. 4 kasa domatesten yaklaşık 20 kilo kadar salça çıktı. Hazır olanlardan daha lezzetli ve gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Ev Üretimi Domates Salçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı