Ev İmali Domates Salçası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 kasa uzun domates
- Yeteri kadar tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Domatesleri yıkayıp doğrayıp bidonlara koyalım. Bidonları güneş nazarann bir yere koyalım. Birinci 3 gün hiç ellemeyelim.
- 4 cü güne kadar domatesler sulanacak bidonun kapağını açıp elimizi süzgeç yaparak bidonun ortasındaki suyu büsbütün boşalana kadar süzelim.
- Kapağı kapatıp, yeniden güneşin gördüğü yere koyalım. Sonraki gün elimizi yıkayıp, bidonun içine koyarak domatesleri elimizle ezelim. 3 gün boyunca bu türlü yapalım.
- İyice yumuşayıp ezilen domates azar azar süzgece dökerek elimizle süzgeçten geçirelim.
- Ben biraz kolay olsun diye süzmedilk evvel blendırdan geçirdim daha sonra süzdüm. Akabinde geniş tepsilere dökelim.
- Tuzunu ayarlayalım. Sabah akşam karıştıralım. Güneşte yavaş yavaş kuruyacak ve kıvam alacaktır. Salça azaldıkça birleştirelim. Son defa tuz denetimi yapalım.
- Salçayı toparlayıp yavaşça zirve üzere yapalım ortasında kalan suyu bir kenara biriksin diye. Salçanın kıvamı epey cıvık olmasın. Bildiğiniz hazır salça kıvamı üzere kâfi.
- Kavanozlara doldurup üzerine biraz sıvı yağ koyalım ki küf oluşmasın. Serin yerde koruma edelim.
- 4 kasa domatesten yaklaşık 20 kilo kadar salça çıktı. Hazır olanlardan daha lezzetli ve gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.