Merhaba Anne/Baba: iPhone kullanıcıları SMS spam’ını Telekom’a bildirebilir

sıcakkafa

Yeni Üye
“Spam bildir”: Apple’ın mesajlaşma uygulamasındaki yeni düğme, Telekom müşterilerinin istenmeyen ve kötü amaçlı SMS mesajlarını bildirmelerini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Şebeke operatörünün açıkladığı gibi, kullanıcılar iOS 17.2 ile yeni sunulan metin düğmesine basarsa, mesaj iPhone’dan siliniyor ve dolandırıcılık odaklı bir Telekom güvenlik ekibine iletiliyor. İşlev, Apple ile işbirliği içinde hayata geçirildi. Spam raporu metni genellikle göndereni alıcının adres defterinde bulunmayan tüm yeni iletiler için görünür. Spam iMessage aracılığıyla gelirse rapor Apple’a gönderilir; SMS mesajları için Telekom’a ve işlevin açıklamasına göre ayrıca Apple’a gider.

Reklamcılık



Telekom spam SMS’lere karşı harekete geçiyor


Telekom’da kaç müşterinin etkilendiğini ve mesajların nereden geldiğini belirlemek için otomatik bir kontrol yapılıyor ve ardından “kötüye kullanımın önlenmesi” üzerinde çalışıyorlar. Telekom’a göre bu şekilde spam gönderenlerin varış zamanı ve telefon numaraları gibi daha fazla veriye de sahip oluyorsunuz. Android kullanıcıları şüpheli mesajları 7726’ya iletebilir.

iPhone’da spam SMS bildirme işlemi geri alınamaz. Ancak silinen mesaj iPhone’da yaklaşık 30 gün kalır; “Düzenle > Son Silinenleri Göster” (veya “Filtre > Son Silinenler”) aracılığıyla geri yüklenebilir.

Yaygın SMS ve iMessage dolandırıcılıkları


Telekom’a göre sahte kısa mesajların sayısı artıyor. Okuyucular ayrıca giderek daha fazla “Merhaba Anne/Baba, bu benim yeni numaram” mesajları aldıklarını bildiriyor; burada kurban genellikle WhatsApp’a yönlendiriliyor ve oradan çeşitli bahanelerle para alınmaya çalışılıyor. Sparkasse’den gelen, “PushTan’a erişimin” yakında sona ereceğini ve yeni bir doğrulama çağrısında bulunulacağını belirten kısa mesajların da uzun süredir favori olduğu iddia ediliyor; saldırganlar daha sonra sağlanan banka bilgilerini ele geçiriyor.

DHL veya Post’tan geldiği iddia edilen ve alıkonulan veya gümrükte beyan edilmesi gereken bir paket hakkında bilgi veren mesajlar da dolaşımda olmaya devam ediyor gibi görünüyor. iMessage spam’i de son haftalarda Almanya’da yeniden daha yaygın hale gelmiş gibi görünüyor; şüpheli iş teklifleri genellikle grup sohbeti olarak yayılıyor. Kullanıcılar, özellikle bir bağlantı yoluyla bir işlem yapılmasını talep ediyorlarsa ve verileri sorgulamak istiyorlarsa, SMS, iMessage veya WhatsApp & Co yoluyla alınan mesajları genellikle göz ardı etmelidir.




(1 pound = 0.45 kg)



Haberin Sonu