Menemenlik Sos Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Selamlar
Bu senede hayli şükür kışlık hazırlığımı yaptım hala yapıyorum ve sizlerle paylaşıcam haydi gelin menemen sosumuzla başlayalım
.
Menemenlik Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 kilo kadar kıl biber
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 10 kilo domates
- 1 ,5-2 yemek kaşığı tuz (Tadarak ekleyin)
Not EkleTarifi Yazdır
Selamlar
- ilk vakit içinderda domatesleri yıkayıp kabuklarını soyalım.
- İri modüller halinde doğrayıp fazlaca ezmeden kesimli kalacak biçimde robottan geçirelim hepsini hazır edelim.
- Artık sosumuza başlayabiliriz kıl biberlerimizi güzelce yıkayıp epey inceltmeden ufak doğrayalım.
- Sosu yapıcamız tencereye alıp yağını ekleyelim ve kavuralım.
- Domatesleri ekleyelim düzgünce karıştıralım ve kapağını kapatıp ortada karıştırarak kaynamasını bekleyelim.
- Kaynamaya başlayınca bir daha ortada karıştırarak 20 dk kadar pişirelim.
- Ardından tuzunu ek edip 5 dk daha pişirdikten daha sonra sıcak sıcak kavanozlara paylaştıralım.
- Kavanozların etrafını temizledikten daha sonra kapakları aykırısı tarafında iki defa boşa çevirip bir seferde düz çevirip sıkıca kapatalım ve aykırı çevirelim.
- Hepsine tıpkı süreci uygulayıp kavanozlar büsbütün soğuyana kadar bekletelim akabinde serin suru bir yerde koruma edebilirsiniz.Afiyet olsun
Menemenlik Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı