Mayasız Sirkesiz Limonsuz Lokum Kıvamında Peynir Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
uzun müddet bekletecekseniz sarı suyunu bir kavanoza alın üzerine kaya tuzu ekleyip karıştırın dilimlediğiniz peynirleri içerisine atıp kapağını kapatın. bu türlü salamura haliyle buzdolabında uzun müddet koruma edebilirsiniz. Sizler de bu kolay ve lezzetli tekniği kesinlikle deneyin, şimdiden ellerinize sağlık
tanımın yapılış görüntüsüne ve öbür görüntülü tariflerime profilimdeki linkten ya da youtube arama kısmına esin akan tanımları yazarak ulaşabilirsiniz. Youtube
esin akan tanımları.
Mayasız Sirkesiz Limonsuz Lokum Kıvamında Peynir Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 litre süt
- 3 yemek kaşığı yoğurt
Not EkleTarifi Yazdır
- Ben açık köy sütü kullandım (Market sütü de kullanabilirsiniz bu biçimde uzun uzun kaynatmanıza gerek yok bir taşım kaynasa yeterlidir) sütü süzdükten daha sonra tencereye alıp 15-20 dk kaynatalım.
- Kaynayan sütün içerisine 3 yemek kaşığı dolusu yoğurdu ekleyelim. Sarı suyunun üzerine çıkmasını peynirlerin top top oluşmasını bakılırsaceksiniz.
- hafifçe yavaşça ortada bir karıştıralım. Düzgünce suyu ve peynirler ayrıştıktan daha sonra tenceremizi ocaktan alalım.
- Süzgecin üzerine tülbent koyup sarı suyunu diğer bir kaba süzdürelim.
- Peynirler üstte tülbentte kalsın. Üzerini kapatıp sıkıştırıp bir yük koyalım yeterlice suyunun süzülmesini sağlayalım. 2-3 saat daha sonra büsbütün süzülmüş olacaktır. Mis üzere peynirimiz hazır.
Mayasız Sirkesiz Limonsuz Lokum Kıvamında Peynir Tanımı Fotoğraflı Yapılışı