Mayalanmayan Sütün Yoğurt Oluş Kıssası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Mayalanmayan Sütün Yoğurt Oluş Kıssası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 3 lt yağlı yahut yağsız süt
- Mayalalık yoğurt (kahve fincanı kadar)
Not EkleTanımı Yazdır
- Kaliteli yağlı bir süt alıyoruz daha sonra o aldığımız sütü tenceremize döküyoruz altını birinci seferlik yüksek daha sonra buhar çıkmaya başladığında orta derece olacak biçimde açıyoruz, kaymak oluşumunu engelleyip yoğurdu daha lezzetli bir hale gelmesi için sık sık karıştırıyoruz.
- Sütümüz kaynamaya başladığında altını kısıp 5-10 dk boyunca karıştırıyoruz kepçe ile yaparsanız karıştırma sürecini sütü havalandırarak hem daha buhar çıkımı yapmış olup birebir vakitte kaymak oluşumunu engellemiş oluruz.
- Parmağımızı 8 sn yakmayacak biçimdeki ısıya kadar karıştırarak havalandırmaya devam ediyoruz.
- Kaliteli mayamızı ılıkımsı süt ile sıvılaştırıp süt tenceresinin içine döküyoruz güzelce karıştırıyoruz mayayı her noktasına ulaştırıyoruz.
- daha sonra güzelce tenceremizin etrafını örtü üzere kalın bir şey ile (hava soğuk ve konut serin ise daha kalın bir örtü kullanın) sarıp meskenin sıcak yerine 4-5 saat açmamak kuralı ile koyuyoruz.
- daha sonra 4 saatin dolumu gerçekleştikten daha sonra süratlice bakıyoruz katılaşma oldu ise kapağı açık biçimde buz dolabına koyup 1 gün dokunmuyoruz. Sonuç lezzetli taş üzere bir yoğurt.
- Benim üzere anlatılanları yapıp her şey eksiksiz biçimde ilerlerken bekleme mühletinin dolmuş olup kapağını açtığınız tencerede şaşırtan bir biçimde mayalanmamış süt ile karşılaşırsanız şayet hiç sonlanmadan sakince davranıyoruz süreç sıradan.
- Mayalanmamış sütü alıyoruz alt ve üst tarafı ısıtılmaya seçilmiş 75 derece ayarlı fırınımıza koyuyoruz ve 1 saat bekliyoruz.
- Tencere fırının ortasında kapağı açık biçimde olacak.
- 1 saatin sonunda kapağı açık biçimde biraz soğumasını bekliyoruz ve buz dolabına kapağını kapatmadan koyuyoruz.
- 1 gün ellemeden bekliyoruz ve yoğurdumuz hazır.
Mayalanmayan Sütün Yoğurt Oluş Kıssası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı