Maraş Yordamı Sade Dondurma Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1kg süt
- 1ad büyük fincan şeker
- 1.5yemek kaşığı salep /silme
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt tencereye alın ve kaynama geldiğinde orta ateşte pişirin, daima karıştırın tabanı tutmasın su oranı kalmayacak biçimde kaynayacak 40 dk kaynayacak.
- Salep ve 1 yemek kaşığı şekeri bir tabakta yeterlice karıştırın ve kaynayan süte azar azar ekleyin ve bir yandan karıştırın pütür pütür olmayacak biçimde karıştırın 10 dk bu türlü pişirin.
- Son kalan şekeri ekleyip 5 dk karıştırın ben olağanda pişirdiğim tencereyle buzluğa atıyorum dolabımda kışlık olduğu için borcam kullandım sizin işinizi hangisi kolaylaşacaksa onu yapın.
- Ocaktan alın ve soğusun soğuktan daha sonra buzluğa katın 2saat beklesin çıkarın 2dk karıştırın macun kıvamında olacak daha sonra tekrar 3 saat daha sonra çıkarın bir daha 2 dk karıştırın ve artık sertleşecek.
- daha sonrasında 4saat daha sonra tekrar buzluktan çıkarın ve 2dk karıştıralım ve son basamak olarakta 3saat daha sonra servis yapın dilek ettiğiniz biçimde deneyenlere şimdiden afiyet olsun.