Maraş Yöntemi Sade Dondurma

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Maraş Yordamı Sade Dondurma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1kg süt
  • 1ad büyük fincan şeker
  • 1.5yemek kaşığı salep /silme
Maraş Tarzı Sade Dondurma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Süt tencereye alın ve kaynama geldiğinde orta ateşte pişirin, daima karıştırın tabanı tutmasın su oranı kalmayacak biçimde kaynayacak 40 dk kaynayacak.
  2. Salep ve 1 yemek kaşığı şekeri bir tabakta yeterlice karıştırın ve kaynayan süte azar azar ekleyin ve bir yandan karıştırın pütür pütür olmayacak biçimde karıştırın 10 dk bu türlü pişirin.
  3. Son kalan şekeri ekleyip 5 dk karıştırın ben olağanda pişirdiğim tencereyle buzluğa atıyorum dolabımda kışlık olduğu için borcam kullandım sizin işinizi hangisi kolaylaşacaksa onu yapın.
  4. Ocaktan alın ve soğusun soğuktan daha sonra buzluğa katın 2saat beklesin çıkarın 2dk karıştırın macun kıvamında olacak daha sonra tekrar 3 saat daha sonra çıkarın bir daha 2 dk karıştırın ve artık sertleşecek.
  5. daha sonrasında 4saat daha sonra tekrar buzluktan çıkarın ve 2dk karıştıralım ve son basamak olarakta 3saat daha sonra servis yapın dilek ettiğiniz biçimde deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Maraş Yöntemi Sade Dondurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı