Mandalina Jöleli Muhallebi Fincanda Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebi için;
Not EkleTarifi Yazdır
Muhallebi için;
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1.5 yemek kaşığı nişasta buğday
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı mandalina suyu
- 1,5 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- Muhallebi için; bir tencereye süt ve şekeri katın düzgünce karıştırın ve buğday nişastasını ekleyin uygunca karıştırın topak kalmasın daha sonra ocağa alın ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Ocaktan almaya yakın vanilya ve tereyağı ek ediniz. Yeterlice karıştırın ocaktan alın.
- Jöle için; mandalina suyu ve şekeri bir tencereye katın ve düzgünce karıştırın bir çay bardağı su ek edin 1. 5yemek kaşığı buğday nişastası ek edin, topak olmayacak kadar karıştırın.
- Ocağa katın, muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.
- Kahve fincanına su kattın ıslak kalsın soğuyan muhallebiyi az ölçüde fincana katın bu ortada mandalina jölesi ufak bardağa yarı kattım buzluğa 2saat beklettim beklettik daha sonra buzluktan çıkardım fincanı ıslattım ve az ölçüde muhallebi kattım buzluktan çıkardığım jöleyi bardaktan çıkardım bir bıçak sayesinde az bir uç kısmına dokunduğunuz da çıkıyor.
- Fincana az ölçüde kattığım muhallebi üstüme yerleştirin ve yanlarını ve üstünü muhallebi doldurun doldurduktan daha sonra 2saat buzluğa katın.
- Buzluktan aldıktan daha sonra ister ceviz ister hindistan cevizi ile süsleyin tercih size kalmış fazlaca lezzetli bir tat denemenizi tavsiye ederim.