Macron: Denizaltı kontratı konusunda Avustralya’nın palavra söylemiş olduğinden mutlaka eminim

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Macron: Denizaltı kontratı konusunda Avustralya’nın palavra söylemiş olduğinden mutlaka eminim
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avustralya’nın Fransa ile imzaladığı milyarlarca dolarlık denizaltı mukavelesini feshederek ABD ve İngiltere ile ‘AUKUS’ ismi verilen öbür bir iştirak kurması sürecine dair açıklamada bulundu.

G20 Tepesi’nin oturum ortalarında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Macron, Avustralya Başbakanı Scott Morrison‘ın kelam konusu mukaveleyle alakalı ciddiyetsiz davrandığını belirtti.

Morrison’ın Fransa’ya palavra söylemiş olduğinden büsbütün emin olduğu vurgusunu yaparak “Öyle sandığımdan değil, biliyorum” diyen Macron, “Ben sırf birine saygılı davrandığımız vakitte dürüst olunması ve buna uygun ve dengeli davranılması gerektiğini söylüyorum” sözlerini kullandı.

I ask French President Emmanuel Macron whether Scott Morrison lied to him: “I don’t think, I know.” pic.twitter.com/3tcg4xrl90

— Bevan Shields (@BevanShields) October 31, 2021

Fransa Cumhurbaşkanı, ülkesinin Avustralya’ya hürmet ve dostluk çerçevesinde yaklaştığını da kelamlarına ekledi.

Daha evvel ‘AUKUS’ beraberliğine giden süreçte Morrison’ın, Washington ve Londra ile bâtın görüşmeler yürüttüğü ortaya çıkmıştı.

ABD, İngiltere ve Avustralya, geçen aylarda Çin’i maksat alan ve AUKUS ismini verdikleri yeni bir savunma ve güvenlik paydaşlığı duyurmuştu.

Çin, AUKUS’un bölgedeki barış ve istikrara tehdit oluşturduğunu ve silahlanma yarışını kışkırttığını söylemişti.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.