M4 MacBook Pro: Apple, ekran için kuantum noktalarına güveniyor

sıcakkafa

Yeni Üye
MacBook Pro'da M4 yongalarının piyasaya sürülmesiyle birlikte Apple, görünüşe göre dizüstü bilgisayarlarında da değişen ekran teknolojisine güveniyor. Görüntüleme uzmanı Ross Young'un X hakkında yazdığı gibi, KSF fosfor teknolojisi kuantum noktalarına (QD) dönüştürüldü.

Reklamcılık

Ekranın arka aydınlatmasında kuantum noktaları kullanılıyor. Beyaz LED aydınlatma ile LCD panel arasında ek bir katmandırlar. Mavi LED ışık kuantum noktalarına çarptığında, onu çok saf kırmızı ve yeşil ışığa dönüştürürler. Mavi, kırmızı ve yeşil ışığın bu kombinasyonu, özellikle geniş ve hassas renk spektrumuna sahip beyaz ışık üretir.

Şaşırtıcı değişim

Apple'ın yeni Mac'lerin sunumunda bu değişikliği kabul etmemesi şaşırtıcı. Ross'a göre kuantum noktaları iyi, hatta daha iyi renk üretimi sunuyor. Ayrıca önceki teknolojiye kıyasla daha iyi hareket gösterimi sağlarlar. Bunun nedeni, kuantum noktalarının çok spesifik dalga boyları üretebilmesi ve bunun sonucunda geleneksel renk filtreleri veya fosforlardan daha doğru renk temsili sağlamasıdır.

Potasyum-silikon-florür-fosfor veya kısaca KSF, daha önce Apple'a daha verimli olması ve toksik kadmiyum içermemesi avantajını sağlıyordu. Minik yarı iletken parçacıklar olan kuantum noktaları, verimlilik ve toksin yokluğu açısından aynı avantajları sunan ve görüntü temsili açısından daha da ileri giden, kadmiyum içermeyen yeni versiyonlara sahiptir.

MacBook Pro ayrıca nano dokulu camla da mevcuttur

Ekim ayının sonunda Apple, MacBook Pro'nun yeni sürümlerini tanıttı. Bunlar M4'lü temel modelle başlıyor ve M4 Pro ve M4 Max çipli daha büyük ihtiyaçlara yönelik cihazlara kadar uzanıyor. Opsiyonel olarak nano dokulu cam sipariş etme olasılığına özellikle dikkat edilir.

(mki)