Londra: Çocukları korumayı başaramayan teknoloji patronlarına hapis

sıcakkafa

Yeni Üye
Birleşik Krallık'taki sosyal medya şirketleri, küçükleri zararlı içerikten korumadıkları takdirde çalışanları için hapis cezası da dahil olmak üzere ağır cezalarla karşı karşıya kalıyor. Teknoloji Bakanı Peter Kyle'ın Sky News televizyon kanalına verdiği röportajda açıkladığı gibi bu aynı zamanda zorbalığın, şiddetin ve tehlikeli gösterilerin yayılmasıyla da ilgili.


Reklamcılık



Yalnızca yetişkinlere yönelik uygulamalar aynı zamanda kredi kartı veya kimlik kartı yoluyla “geçici” yaş doğrulamasını da sunmalıdır. Denetleyici otorite Ofcom'un belirli gereklilikleri Ocak ayında açıklaması bekleniyor.

Kyle, uymayanların “ağır para cezaları ve bazı durumlarda hapis cezasıyla” karşı karşıya kalacağını söyledi. “Gideceğim yön bu çünkü çocukların korunduğundan emin olmak istiyorum.” Şu anda durum böyle değil.

Bakan, hükümetin de öğrenebileceği teknoloji şirketlerinin yaratıcılığına ve buluşçuluğuna övgüde bulundu. Ancak etkileri konusunda yeterli araştırma yapmıyorlar. Kyle, “Toplumda kullanılan ve beş yaşındaki çocukların bile erişebildiğini bildiğim bir ürün yapıyor olsaydım, bunun gençler üzerinde olumsuz bir etkisi olmayacağından oldukça emin olmak isterdim” dedi.


Ayrıca okuyun

Daha fazlasını göster



Daha az göster





Daha fazla karşı rüzgar


Diğer ülkelerde de sosyal medya şirketleri artık sert bir rüzgârla karşı karşıya. AB Komisyonu, Romanya'daki cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olaylar nedeniyle Tiktok'a karşı Dijital Hizmetler Yasası'na (DSA) dayanarak dava açtı. İsveç hükümeti, teknoloji şirketlerinin suç çetelerinin çocukları ve gençleri kendi amaçları için çevrimiçi olarak silah altına almasını engelleyememesi durumunda, sosyal medya platformlarına yaş sınırlaması getirmeyi düşünüyor. Avustralya, dünyada çocukların ve 16 yaşın altındaki gençlerin sosyal ağlara erişimini tamamen yasaklayan ilk ülke oldu.


(axv)