Lokanta Adabı Mor Lahana Turşusu (3 Günde Hazır) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet orta uzunluk mor lahana
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 adet limonun suyu
- 1 çay bardağı sirke
- 1.5 çorba kaşığı tuz
- 2-3 adet sarımsak
- Kaynak suyu
Not EkleTanımı Yazdır
- Lahanayı ne ince ne epey kalın biçimde doğrayalım.
- Üzerine tuzu ek edip 10 dakika boyunca güzelce ovalım biraz sulanacaktır.
- Üzerini kapatıp 15 dakika bekletelim.
- Farklı bir kabın ortasında sirke,limon tuzu,limon suyunu karıştıralım.
- Doğradığımız lahanayı eşit biçimde kavanozlara paylaştıralım.
- Üzerine limonlu suyuda eşit biçimde paylaştıralım.
- Üzerlerine geçecek kadar kaynak suyu ek edip sarımsakları koyup sıkıca kapatıp buzdolabında koruma edelim.Turşumuz 3 günde hazır.Afiyet olsun ????????.