Lisanlara Destan Kırmızı Lahana Turşusu Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet büyük uzunluk kırmızı lahana
- 2,5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1,5 su bardağı sirke (elma yahut üzüm sirkesi)
- 3 su bardağı su
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle lahanamızı ince ince doğrayıp derin bir kabın içine alalım ve kaya tuzu ile ovalım bi 15 dakika kadar o biçimde beklesin.
- Bu sırada sirkeyle suyu farklı bir yerde karıştıralım.
- Büyük bir kavanoz alıp içine lahanaları bastıra bastıra ekleyip en son sirkeli sudan lahanaları geçecek kadar ekleyelim ve kapağını sıkıca kapatıp zıt çevirip buzdolabına kaldıralım ister 3,4 saat daha sonra ister 1,2 gün daha sonra çıkartıp tüketebilirsiniz. Afiyet olsun????.