Lisan ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı 9 Personel Alacak
Kültür ve Turizm Bakanlığı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığından:_______________________________________________________________________
SÜREKLİ İŞÇİ ALIM İLANI
4857 sayılı iş Kanunu, 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına işçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde Türkiye iş Kurumu (iŞKUR) aracılığı ile Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ve bünyesinde yer alan Türk Tarih Kurumuna istihdam edilmek üzere aşağıdaki listede dağılımı gösterilen Temizlik nazaranvlisi ve Güvenlik bakılırsavlisi meslek kollarında sürekli işçi alımı yapılacaktır.
Sürekli işçi Çalışma Yerleri ve Adetleri
I- BAŞVURU ŞARTLARI
A-GENEL ŞARTLAR
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.
b) 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya işyerlerinde Çalıştırılabilmelerine ilişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak.
c) 18 yaşını tamamlamış olmak (29.09.2003 ve öncesi doğumlu olmak).
d) Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olmamak.
e) Özel kanun veya diğer mevzuatta yer alan şartları taşımak.
f) Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.
g) Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak.
h) Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).
i) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamak.
j) bakılırsavini devamlı yapmaya engel hastalığı bulunmamak.
k) Tam zamanlı ve vardiyalı çalışmaya engel durumu bulunmamak.
l) Başvurduğu kadronun bulunduğu il sınırlarında ikamet etmek.
B- ÖZEL ŞARTLAR
1) Güvenlik nazaranvlisi meslek kolu için;
a) 35 yaşından gün almamış olmak (29/09/1986 ve daha sonrası doğumlu olanlar)
b) En az ortaöğretim öğrenim düzebir daha sahip olmak.
c) Başvurunun son günü (04/10/2021) itibarıyla geçerlilik süresi bulunan silahsız özel güvenlik bakılırsavlisi kimlik kartına sahip olmak.
d) Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu sürekli işçi kadrosuna atanacak Güvenlik bakılırsavlileri 7/24 saat esasına nazaran vardiyalı çalışacak olup, çalışma saatleri ilgili birimce mevzuat çerçevesinde belirlenecektir.
2) Temizlik bakılırsavlisi meslek kolu için;
a) En az ilköğretim öğrenim düzebir daha sahip olmak.
b) Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu sürekli işçi kadrosuna alınacak olan temizlik gorevlileri; Aynı hizmet binasını müşterek kullanan Yüksek Kurum, Atatürk Araştırma Merkezi ile Atatürk Kültür Merkezinin ihtiyaçlarında çalıştırılmak üzere nazaranvlendirileceklerdir. Bu kapsamda; Kurumun ana hizmet binası ile muhtelif adreslerde bulunan kitap satış bürosu, e-mağaza ve kitap deposu gibi yerlerde çalıştırılacak olup, bu kapsamda temizlik, paketleme (kolileme), taşıma, yükleme ve boşaltma gibi işler yapacaktır.
c) Türk Tarih Kurumu sürekli işçi kadrosuna alınacak olan temizlik nazaranvlileri; Kurumun ana hizmet binası ile muhtelif adreslerde bulunan kitap satış bürosu, e-mağaza ve kitap deposu gibi yerlerde çalıştırılacak olup, bu kapsamda temizlik, paketleme (kolileme), taşıma, yükleme ve boşaltma gibi işler yapacaktır.
Adayların Türkiye İş Kurumu’nda (İŞKUR) ilan edilen işgücü taleplerinde belirtilen son başvuru tarihi (04/10/2021) itibarıyla aranan şartlara haiz olması gerekmektedir.
II- BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE TARİHİ
1) Başvuru şartlarım taşıyan adaylar 29/09/2021-04/10/2021 tarihlerinde esube.iskur.gov.tr internet adresinden “İş Arayan” linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuru yapabilecektir. Ayrıca hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden de başvurular yapılabilecektir.
2) Her aday, Türkiye İş Kurumu’nda (İŞKUR) yayımlanan listede bir işyeri ve bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.
3) Başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan birinci yerleşim yeri adresi dikkate alınacaktır. Başvuru süresi içerisinde ikametini talebin karşılanacağı yere taşıyan adayların başvurusu kabul edilmeyecektir. İkamet değişikliği ile ilgili olarak, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminden yapılan sorgulamada Nüfus Müdürlüğünde işlemin yapıldığı tescil tarihi esas alınacaktır. İkametini talebin karşılanacağı yer içerisinde değiştiren adayların Nüfus Müdürlüklerinden alacakları Adres detayları Raporunu başvuru süresi içerisinde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) birimlerine ibraz etmeleri halinde ilgili ilana başvuruları alınabilecektir.
4) Bu duyuruda belirtilen esaslara uygun olmayan başvurular kabul edilmeyecektir.
5) Başvuru işleminin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.
III- BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ, KURA ÇEKİMİ VE BELGE TESLİM İŞLEMLERİ
1) Temizlik nazaranvlisi ile Güvenlik bakılırsavlisi kadroları için Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden başvuran ve talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının yer aldığı listeler, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığına gönderilecektir.
2) Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafınca gönderilen ve kura çekimine dahil olacak nihai listede yer alan adayların tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle açık iş sayısının 4 (dört) katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday için noter huzurunda kura çekimi yapılacaktır.
3) Türkiye iş Kurumu (İŞKUR) tarafınca kura çekimi yapılmak üzere gönderilen listede yer alan adayların, kura çekimi 8 Ekim 2021 Cuma günü saat 10:00’da Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu toplantı salonunda noter huzurunda gerçekleştirilecektir.
4) Covid – 19 pandemisi niçiniyle kuranın yapılacağı salona herhangi bir aday alınmayacaktır. Kura çekilişi kuranın gerçekleştiği gün ve saatte kamera ile kayıt altına alınacaktır.
5) Noter huzurunda gerçekleştirilecek kura çekimi kararında belirlenen asıl adaylar ondan sonrasında ilan edilecek tarihlerde başvurmuş oldukları meslek kolu için aranan şartları taşıdıklarını belgeleyen evraklarını Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu insan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına (2.kat) şahsen teslim edeceklerdir.
6) Güvenlik bakılırsavlisi meslek kolu için teslim edilmesi gereken belgeler;
a) En az Ortaöğretim (lise ve dengi) öğrenim düzebir daha sahip olduğunu gösterir diploma veya mezuniyet belgesi,
b) Başvurunun son günü (04/10/2021) itibarıyla geçerlilik süresi bulunan silahsız özel güvenlik nazaranvlisi kimlik kartı,
c) Beyan formu (Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu insan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca belge teslimi esnasında temin edilecektir.)
7) Temizlik gorevlisi meslek kolu için teslim edilmesi gereken belgeler;
a) En az ilköğretim (ilkokul ve dengi) öğrenim düzebir daha sahip olduğunu gösterir diploma veya mezuniyet belgesi,
b) Beyan formu (Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu insan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca belge teslimi esnasında temin edilecektir.)
8) Kurumumuz Sınav Kurulu tarafınca teslim alınan belgeler incelendikten daha sonra belirlenen şartları taşıdığı tespit edilen ve sözlü sınava katılmaya hak kazanan nihai listede yer alan adaylar Kurumumuz (www.ayk.gov.tr) internet sitesinde ilan edilecek olup adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.
IV- SÖZLÜ SINAV İŞLEMLERİ
1) Kura çekimi daha sonrası sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar Kurumumuzca belirlenecek tarihlerde sözlü sınava alınacaktır.
2) Sözlü sınav yeri ve tarihleri Kurumumuz (www.ayk.gov.tr) internet sitesinde sonrasındasında ilan edilecek olup ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.
3) Sözlü sınavda adaylar, sınav kurulu üyelerinin her biri tarafınca;
a) gorevin gerektirdiği mesleki bilgi ve beceri, (40 puan)
b) Genel kültür, (20 puan)
c) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, (20 puan)
d) Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının bakılırsave uygunluğu, (20 puan) konularından 100 puan üzerinden değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Sınav kurulu üyelerinin vermiş olduğu puanların aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle sözlü sınav puanı belirlenecektir.
4) Sözlü sınavda; gorevin gerektirdiği mesleki bilgi ve beceri ile genel kültür alanında adaylara sözlü olarak soru sorma yöntemi ile sorular yöneltilecektir. Mesleki bilgi ve beceriye ilişkin mevzularda ise yürütmekle yükümlü olacakları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak yapılacak değerlendirme esas alınacaktır.
5) Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alınması gerekmektedir.
6) Adaylar sözlü sınava gelirken kimlik belgelerinden birini (Nüfus cüzdanı veya pasaport) yanlarında bulunduracaklardır. Kimlik belgesi bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Nüfus cüzdanı veya pasaport haricinde başka bir belge kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir.
7) Sözlü sınava girmeye hak kazandığı biçimde ilan edilen sınav tarihlerinde sınava katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu durumdaki adaylara ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir. Ancak mücbir sebeple sözlü sınava katılamayacak olunması halinde belirlenen sınav tarihleri içerisinde olmak kaydıyla adaylar için sözlü sınav tarihinde değişiklik yapılabilecektir.
8) Kurumumuz sözlü sınav yeri ve tarihleriyle ilgili değişiklik yapma hakkına sahiptir.
9) Sözlü sınav esnasında tutulacak tutanaklar haricinde sesli veya görüntülü herhangi bir kayıt yapılmayacaktır.
10) Sözlü sınava ilişkin duyuru ondan sonrasında Kurumumuz (www.ayk.gov.tr) internet sitesinde yayımlanacak olup adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
V- DEĞERLENDİRME VE BAŞARI SIRALAMASI
1) Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için sınav kurulu üyelerinin her birinin ayrı ayrı verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 (yetmiş) puan olması gerekmektedir.
2) Başarı sırasının belirlenmesinde, sözlü sınav puanı esas alınacaktır. Başarı listesi sözlü sınav puanı en yüksek adaydan başlanarak her bir kadro için ilan edilen kontenjan sayısına nazaran belirlenecektir.
3) Başarı puanı en yüksek olan adaydan başlanmak suretiyle ilan edilen kontenjan sayısı kadar asıl aday ve kontenjan sayısı kadar yedek aday tespit edilecektir.
4) Sözlü sınav puanların eşit olması halinde sırasıyla öğrenimi daha yüksek olana ve doğum tarihi önce olana öncelik verilecektir.
5) Asıl veya yedek sıralamaya giremeyen adaylar için sözlü sınavda 70 (yetmiş) ve üzerinde puan almış olmak, müktesep hak teşkil etmeyecektir.
6) Yapılan sözlü sınav kararında asıl ve yedek olarak başarılı olan adaylar; Kurumumuz (www.ayk.gov.tr) internet sitesinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.
7) Sınavda başarılı olup da işe başlamayanlar ile atandıktan daha sonra herhangi bir sebeple işten ayrılanların yerine, yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle 6 (altı) ay arasında yerleştirme yapılacaktır.
VI- SINAV SONUÇLARI ve İTİRAZ
1) Sözlü sınav neticeleri ile ilgili duyurular Kurumumuz (www.ayk.gov.tr) internet sitesinde sonrasındasında ilan edilecek olup adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır
2) Adaylar tarafınca sınav neticelerina ilişkin olarak, neticelerin açıklanmasından itibaren 3 (üç) iş günü arasında Sınav Kuruluna şahsen yazılı itiraz yapılabilecektir.
3) Yapılan itirazlar, sınav kuruluna ulaştıktan daha sonra 5 (beş) iş günü arasında Sınav Kurulunca karara bağlanarak nihai karar itiraz sahibine iadeli taahhütlü posta ile bildirilecektir.
4) T.C. Kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçe, e-mail ve faksla yapılan itiraz ile süresi geçtikten daha sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.
VII- GÖREVE BAŞLAMA İŞLEMLERİ
1) Başarı puanı en yüksek olan adaydan başlanmak suretiyle ilan edilen her bir kadro sayısı kadar adayın, başvurduğu kadroya yerleştirmesi yapılacaktır.
2) bakılırsave başlamaya hak kazanan adaylara ilişkin duyurular Kurumumuz (www.ayk.gov.tr) internet sitesinde hemen sonrasında ilan edilecektir.
3) bakılırsave başlamaya hak kazanan adaylar Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu insan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına (2.kat) istenilen belgeleri hemen sonrasında belirtilecek tarihe kadar şahsen teslim edeceklerdir. Posta, kargo veya kurye ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır. Ancak fiilen askerlik gorevinde bulunanlar ile hastalık veya doğum mazereti niçiniyle belgelerini teslim etmeye gidemeyecek durumda olanlar (durumlarını belirten askerlik belgesi, doğum raporu veya hastalık raporu ibraz etmeleri kaydıyla) belgelerini yakınları aracılığıyla teslim edebileceklerdir.
4) Belgeleri teslim alınan adayların, Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırmasının sonuçlanmasını müteakip yazılı tebligat yapılmak suretiyle bakılırsave başlamaları sağlanacaktır.
5) Doğum, hastalık, askerlik vb. niçinlerle gelemeyecek durumda olanların; bu durumlarını belgelendirmeleri halinde kanuni mazeretlerinin sona ermesini takiben bakılırsave başlamaları sağlanacaktır.
6) Ataması yapıldığı biçimde nazaranve başlamayanların, atandıktan daha sonra herhangi bir sebeple işten ayrılanların, belirtilen süre içerisinde belge teslim etmeyenlerin/feragat edenlerin veya başvuru şartlarını taşımadığı tespit edilenlerin yerine ilk atama tarihinden itibaren 6 (altı) ay arasında yedek listeden atama yapılacaktır.
7) Adaylar belirlenecek olan süre içerisinde hizmet sözleşmesini imzalayacak ve 15 (on beş) gün içerisinde fiilen goreve başlayacaklardır. Süresi arasında geçerli mazereti olmadan bakılırsave başlamayan adaylar hakkından feragat etmiş sayılacaktır.
8) Asıl listede yer alanlardan goreve başlama işlemlerinin yapılması için geçerli bir mazereti olmadığı biçimde başvurmayanlar ile gerekli şartları taşımadığı daha sonradan anlaşılanlar bakılırsave başlatılmayacaktır. Bu adaylar için sınav neticeleri kazanılmış hak sayılmayacaktır.
9) Yedek adaylar, ihtiyaç olması halinde herhangi bir niçinle boş kalacak olan kadroya, aynı usul ile başarı sırasına gore sınav neticelerinın geçerlilik süresi arasında bakılırsave başlatılabilecektir.
10) işe alınacak işçilerden, deneme süresi arasında başarısız olanların iş akdi feshedilecektir.
11) Şartları taşımadığı daha sonradan anlaşılan adayların başvuruları ilan-sınav sürecinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir.
VIII – DİĞER HUSUSLAR
1) Kurumumuz sürekli işçi alım sürecinin her aşamasında aday tarafınca beyan edilen hususlarda adaydan belge talep edebilecektir.
2) Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Bu kişiler hakkında Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.
3) Sürekli işçi alımı ile ilgili Kurumumuz (www.ayk.gov.tr) internet sitesinde yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
4) Bu duyuruda yer almayan hususlarla ilgili olarak 4857 sayılı iş Kanunu, 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına işçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri geçerlidir.
IX- İLETİŞİM
Yazışma Adresi: Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu
İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı
Nasuh Akar Mahallesi Ziyabey Caddesi No:19 Balgat-Çankaya / Ankara
İletişim: 0 (312) 285 55 12 – Dahili 1222 – 1261 – 1203
İlgililere duyurulur.
8688/1-1
Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığından:_______________________________________________________________________
SÜREKLİ İŞÇİ ALIM İLANI
4857 sayılı iş Kanunu, 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına işçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde Türkiye iş Kurumu (iŞKUR) aracılığı ile Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ve bünyesinde yer alan Türk Tarih Kurumuna istihdam edilmek üzere aşağıdaki listede dağılımı gösterilen Temizlik nazaranvlisi ve Güvenlik bakılırsavlisi meslek kollarında sürekli işçi alımı yapılacaktır.
Sürekli işçi Çalışma Yerleri ve Adetleri
I- BAŞVURU ŞARTLARI
A-GENEL ŞARTLAR
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.
b) 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya işyerlerinde Çalıştırılabilmelerine ilişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak.
c) 18 yaşını tamamlamış olmak (29.09.2003 ve öncesi doğumlu olmak).
d) Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olmamak.
e) Özel kanun veya diğer mevzuatta yer alan şartları taşımak.
f) Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.
g) Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak.
h) Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).
i) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamak.
j) bakılırsavini devamlı yapmaya engel hastalığı bulunmamak.
k) Tam zamanlı ve vardiyalı çalışmaya engel durumu bulunmamak.
l) Başvurduğu kadronun bulunduğu il sınırlarında ikamet etmek.
B- ÖZEL ŞARTLAR
1) Güvenlik nazaranvlisi meslek kolu için;
a) 35 yaşından gün almamış olmak (29/09/1986 ve daha sonrası doğumlu olanlar)
b) En az ortaöğretim öğrenim düzebir daha sahip olmak.
c) Başvurunun son günü (04/10/2021) itibarıyla geçerlilik süresi bulunan silahsız özel güvenlik bakılırsavlisi kimlik kartına sahip olmak.
d) Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu sürekli işçi kadrosuna atanacak Güvenlik bakılırsavlileri 7/24 saat esasına nazaran vardiyalı çalışacak olup, çalışma saatleri ilgili birimce mevzuat çerçevesinde belirlenecektir.
2) Temizlik bakılırsavlisi meslek kolu için;
a) En az ilköğretim öğrenim düzebir daha sahip olmak.
b) Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu sürekli işçi kadrosuna alınacak olan temizlik gorevlileri; Aynı hizmet binasını müşterek kullanan Yüksek Kurum, Atatürk Araştırma Merkezi ile Atatürk Kültür Merkezinin ihtiyaçlarında çalıştırılmak üzere nazaranvlendirileceklerdir. Bu kapsamda; Kurumun ana hizmet binası ile muhtelif adreslerde bulunan kitap satış bürosu, e-mağaza ve kitap deposu gibi yerlerde çalıştırılacak olup, bu kapsamda temizlik, paketleme (kolileme), taşıma, yükleme ve boşaltma gibi işler yapacaktır.
c) Türk Tarih Kurumu sürekli işçi kadrosuna alınacak olan temizlik nazaranvlileri; Kurumun ana hizmet binası ile muhtelif adreslerde bulunan kitap satış bürosu, e-mağaza ve kitap deposu gibi yerlerde çalıştırılacak olup, bu kapsamda temizlik, paketleme (kolileme), taşıma, yükleme ve boşaltma gibi işler yapacaktır.
Adayların Türkiye İş Kurumu’nda (İŞKUR) ilan edilen işgücü taleplerinde belirtilen son başvuru tarihi (04/10/2021) itibarıyla aranan şartlara haiz olması gerekmektedir.
II- BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE TARİHİ
1) Başvuru şartlarım taşıyan adaylar 29/09/2021-04/10/2021 tarihlerinde esube.iskur.gov.tr internet adresinden “İş Arayan” linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuru yapabilecektir. Ayrıca hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden de başvurular yapılabilecektir.
2) Her aday, Türkiye İş Kurumu’nda (İŞKUR) yayımlanan listede bir işyeri ve bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.
3) Başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan birinci yerleşim yeri adresi dikkate alınacaktır. Başvuru süresi içerisinde ikametini talebin karşılanacağı yere taşıyan adayların başvurusu kabul edilmeyecektir. İkamet değişikliği ile ilgili olarak, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminden yapılan sorgulamada Nüfus Müdürlüğünde işlemin yapıldığı tescil tarihi esas alınacaktır. İkametini talebin karşılanacağı yer içerisinde değiştiren adayların Nüfus Müdürlüklerinden alacakları Adres detayları Raporunu başvuru süresi içerisinde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) birimlerine ibraz etmeleri halinde ilgili ilana başvuruları alınabilecektir.
4) Bu duyuruda belirtilen esaslara uygun olmayan başvurular kabul edilmeyecektir.
5) Başvuru işleminin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.
III- BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ, KURA ÇEKİMİ VE BELGE TESLİM İŞLEMLERİ
1) Temizlik nazaranvlisi ile Güvenlik bakılırsavlisi kadroları için Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden başvuran ve talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının yer aldığı listeler, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığına gönderilecektir.
2) Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafınca gönderilen ve kura çekimine dahil olacak nihai listede yer alan adayların tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle açık iş sayısının 4 (dört) katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday için noter huzurunda kura çekimi yapılacaktır.
3) Türkiye iş Kurumu (İŞKUR) tarafınca kura çekimi yapılmak üzere gönderilen listede yer alan adayların, kura çekimi 8 Ekim 2021 Cuma günü saat 10:00’da Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu toplantı salonunda noter huzurunda gerçekleştirilecektir.
4) Covid – 19 pandemisi niçiniyle kuranın yapılacağı salona herhangi bir aday alınmayacaktır. Kura çekilişi kuranın gerçekleştiği gün ve saatte kamera ile kayıt altına alınacaktır.
5) Noter huzurunda gerçekleştirilecek kura çekimi kararında belirlenen asıl adaylar ondan sonrasında ilan edilecek tarihlerde başvurmuş oldukları meslek kolu için aranan şartları taşıdıklarını belgeleyen evraklarını Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu insan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına (2.kat) şahsen teslim edeceklerdir.
6) Güvenlik bakılırsavlisi meslek kolu için teslim edilmesi gereken belgeler;
a) En az Ortaöğretim (lise ve dengi) öğrenim düzebir daha sahip olduğunu gösterir diploma veya mezuniyet belgesi,
b) Başvurunun son günü (04/10/2021) itibarıyla geçerlilik süresi bulunan silahsız özel güvenlik nazaranvlisi kimlik kartı,
c) Beyan formu (Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu insan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca belge teslimi esnasında temin edilecektir.)
7) Temizlik gorevlisi meslek kolu için teslim edilmesi gereken belgeler;
a) En az ilköğretim (ilkokul ve dengi) öğrenim düzebir daha sahip olduğunu gösterir diploma veya mezuniyet belgesi,
b) Beyan formu (Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu insan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca belge teslimi esnasında temin edilecektir.)
8) Kurumumuz Sınav Kurulu tarafınca teslim alınan belgeler incelendikten daha sonra belirlenen şartları taşıdığı tespit edilen ve sözlü sınava katılmaya hak kazanan nihai listede yer alan adaylar Kurumumuz (www.ayk.gov.tr) internet sitesinde ilan edilecek olup adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.
IV- SÖZLÜ SINAV İŞLEMLERİ
1) Kura çekimi daha sonrası sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar Kurumumuzca belirlenecek tarihlerde sözlü sınava alınacaktır.
2) Sözlü sınav yeri ve tarihleri Kurumumuz (www.ayk.gov.tr) internet sitesinde sonrasındasında ilan edilecek olup ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.
3) Sözlü sınavda adaylar, sınav kurulu üyelerinin her biri tarafınca;
a) gorevin gerektirdiği mesleki bilgi ve beceri, (40 puan)
b) Genel kültür, (20 puan)
c) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, (20 puan)
d) Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının bakılırsave uygunluğu, (20 puan) konularından 100 puan üzerinden değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Sınav kurulu üyelerinin vermiş olduğu puanların aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle sözlü sınav puanı belirlenecektir.
4) Sözlü sınavda; gorevin gerektirdiği mesleki bilgi ve beceri ile genel kültür alanında adaylara sözlü olarak soru sorma yöntemi ile sorular yöneltilecektir. Mesleki bilgi ve beceriye ilişkin mevzularda ise yürütmekle yükümlü olacakları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak yapılacak değerlendirme esas alınacaktır.
5) Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alınması gerekmektedir.
6) Adaylar sözlü sınava gelirken kimlik belgelerinden birini (Nüfus cüzdanı veya pasaport) yanlarında bulunduracaklardır. Kimlik belgesi bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Nüfus cüzdanı veya pasaport haricinde başka bir belge kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir.
7) Sözlü sınava girmeye hak kazandığı biçimde ilan edilen sınav tarihlerinde sınava katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu durumdaki adaylara ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir. Ancak mücbir sebeple sözlü sınava katılamayacak olunması halinde belirlenen sınav tarihleri içerisinde olmak kaydıyla adaylar için sözlü sınav tarihinde değişiklik yapılabilecektir.
8) Kurumumuz sözlü sınav yeri ve tarihleriyle ilgili değişiklik yapma hakkına sahiptir.
9) Sözlü sınav esnasında tutulacak tutanaklar haricinde sesli veya görüntülü herhangi bir kayıt yapılmayacaktır.
10) Sözlü sınava ilişkin duyuru ondan sonrasında Kurumumuz (www.ayk.gov.tr) internet sitesinde yayımlanacak olup adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
V- DEĞERLENDİRME VE BAŞARI SIRALAMASI
1) Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için sınav kurulu üyelerinin her birinin ayrı ayrı verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 (yetmiş) puan olması gerekmektedir.
2) Başarı sırasının belirlenmesinde, sözlü sınav puanı esas alınacaktır. Başarı listesi sözlü sınav puanı en yüksek adaydan başlanarak her bir kadro için ilan edilen kontenjan sayısına nazaran belirlenecektir.
3) Başarı puanı en yüksek olan adaydan başlanmak suretiyle ilan edilen kontenjan sayısı kadar asıl aday ve kontenjan sayısı kadar yedek aday tespit edilecektir.
4) Sözlü sınav puanların eşit olması halinde sırasıyla öğrenimi daha yüksek olana ve doğum tarihi önce olana öncelik verilecektir.
5) Asıl veya yedek sıralamaya giremeyen adaylar için sözlü sınavda 70 (yetmiş) ve üzerinde puan almış olmak, müktesep hak teşkil etmeyecektir.
6) Yapılan sözlü sınav kararında asıl ve yedek olarak başarılı olan adaylar; Kurumumuz (www.ayk.gov.tr) internet sitesinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.
7) Sınavda başarılı olup da işe başlamayanlar ile atandıktan daha sonra herhangi bir sebeple işten ayrılanların yerine, yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle 6 (altı) ay arasında yerleştirme yapılacaktır.
VI- SINAV SONUÇLARI ve İTİRAZ
1) Sözlü sınav neticeleri ile ilgili duyurular Kurumumuz (www.ayk.gov.tr) internet sitesinde sonrasındasında ilan edilecek olup adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır
2) Adaylar tarafınca sınav neticelerina ilişkin olarak, neticelerin açıklanmasından itibaren 3 (üç) iş günü arasında Sınav Kuruluna şahsen yazılı itiraz yapılabilecektir.
3) Yapılan itirazlar, sınav kuruluna ulaştıktan daha sonra 5 (beş) iş günü arasında Sınav Kurulunca karara bağlanarak nihai karar itiraz sahibine iadeli taahhütlü posta ile bildirilecektir.
4) T.C. Kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçe, e-mail ve faksla yapılan itiraz ile süresi geçtikten daha sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.
VII- GÖREVE BAŞLAMA İŞLEMLERİ
1) Başarı puanı en yüksek olan adaydan başlanmak suretiyle ilan edilen her bir kadro sayısı kadar adayın, başvurduğu kadroya yerleştirmesi yapılacaktır.
2) bakılırsave başlamaya hak kazanan adaylara ilişkin duyurular Kurumumuz (www.ayk.gov.tr) internet sitesinde hemen sonrasında ilan edilecektir.
3) bakılırsave başlamaya hak kazanan adaylar Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu insan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına (2.kat) istenilen belgeleri hemen sonrasında belirtilecek tarihe kadar şahsen teslim edeceklerdir. Posta, kargo veya kurye ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır. Ancak fiilen askerlik gorevinde bulunanlar ile hastalık veya doğum mazereti niçiniyle belgelerini teslim etmeye gidemeyecek durumda olanlar (durumlarını belirten askerlik belgesi, doğum raporu veya hastalık raporu ibraz etmeleri kaydıyla) belgelerini yakınları aracılığıyla teslim edebileceklerdir.
4) Belgeleri teslim alınan adayların, Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırmasının sonuçlanmasını müteakip yazılı tebligat yapılmak suretiyle bakılırsave başlamaları sağlanacaktır.
5) Doğum, hastalık, askerlik vb. niçinlerle gelemeyecek durumda olanların; bu durumlarını belgelendirmeleri halinde kanuni mazeretlerinin sona ermesini takiben bakılırsave başlamaları sağlanacaktır.
6) Ataması yapıldığı biçimde nazaranve başlamayanların, atandıktan daha sonra herhangi bir sebeple işten ayrılanların, belirtilen süre içerisinde belge teslim etmeyenlerin/feragat edenlerin veya başvuru şartlarını taşımadığı tespit edilenlerin yerine ilk atama tarihinden itibaren 6 (altı) ay arasında yedek listeden atama yapılacaktır.
7) Adaylar belirlenecek olan süre içerisinde hizmet sözleşmesini imzalayacak ve 15 (on beş) gün içerisinde fiilen goreve başlayacaklardır. Süresi arasında geçerli mazereti olmadan bakılırsave başlamayan adaylar hakkından feragat etmiş sayılacaktır.
8) Asıl listede yer alanlardan goreve başlama işlemlerinin yapılması için geçerli bir mazereti olmadığı biçimde başvurmayanlar ile gerekli şartları taşımadığı daha sonradan anlaşılanlar bakılırsave başlatılmayacaktır. Bu adaylar için sınav neticeleri kazanılmış hak sayılmayacaktır.
9) Yedek adaylar, ihtiyaç olması halinde herhangi bir niçinle boş kalacak olan kadroya, aynı usul ile başarı sırasına gore sınav neticelerinın geçerlilik süresi arasında bakılırsave başlatılabilecektir.
10) işe alınacak işçilerden, deneme süresi arasında başarısız olanların iş akdi feshedilecektir.
11) Şartları taşımadığı daha sonradan anlaşılan adayların başvuruları ilan-sınav sürecinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir.
VIII – DİĞER HUSUSLAR
1) Kurumumuz sürekli işçi alım sürecinin her aşamasında aday tarafınca beyan edilen hususlarda adaydan belge talep edebilecektir.
2) Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Bu kişiler hakkında Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.
3) Sürekli işçi alımı ile ilgili Kurumumuz (www.ayk.gov.tr) internet sitesinde yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
4) Bu duyuruda yer almayan hususlarla ilgili olarak 4857 sayılı iş Kanunu, 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına işçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri geçerlidir.
IX- İLETİŞİM
Yazışma Adresi: Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu
İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı
Nasuh Akar Mahallesi Ziyabey Caddesi No:19 Balgat-Çankaya / Ankara
İletişim: 0 (312) 285 55 12 – Dahili 1222 – 1261 – 1203
İlgililere duyurulur.
8688/1-1
Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.