Lezzetli Mi Lezzetli; Her Yemeğe Yakışan, Kaşık Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Lezzetli Mi Lezzetli; Her Yemeğe Yakışan, Kaşık Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo acı kıl biber (mutlaka acı olmalı)
  • 3 kilo şişe domates
  • 3 kilo olağan domates
  • 1 kilo sarımsak
  • 4 bağ maydanoz
  • 4 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Sirke
Lezzetli Mi Lezzetli; Her Yemeğe Yakışan, Kaşık Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Malzemeler güzelce yıkanır ve süzülmesi için beklenir.
  2. Bütün gereçler ince ince doğranır.
  3. Büyük bir kapta gereçler karıştırılır.
  4. Karışan gereçlerin üzerine 4 yemek kaşığı tuz eklenir ve karıştırılmaya devam edilir.
  5. Sulanan gereç eşit bir biçimde kavanozlara aktarılır.
  6. Her bir kavanoz için 1 yemek kaşığı sirke ek edilerek kapağı sıkıca kapatılır. (yarımlık kavanoz).
  7. Temiz bir örtü üzerine zıt çevrilen kavanozlar 15 dakika bekletildikten daha sonra buzdolabına kaldırılır.
  8. 1 ay ortasında turşunuz hazır :).
Not: asla ek su konulmamalıdır !.

Lezzetli Mi Lezzetli; Her Yemeğe Yakışan, Kaşık Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı