Lezzetli Mi Lezzetli; Her Yemeğe Yakışan, Kaşık Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Lezzetli Mi Lezzetli; Her Yemeğe Yakışan, Kaşık Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 kilo acı kıl biber (mutlaka acı olmalı)
- 3 kilo şişe domates
- 3 kilo olağan domates
- 1 kilo sarımsak
- 4 bağ maydanoz
- 4 yemek kaşığı kaya tuzu
- Sirke
Not EkleTarifi Yazdır
- Malzemeler güzelce yıkanır ve süzülmesi için beklenir.
- Bütün gereçler ince ince doğranır.
- Büyük bir kapta gereçler karıştırılır.
- Karışan gereçlerin üzerine 4 yemek kaşığı tuz eklenir ve karıştırılmaya devam edilir.
- Sulanan gereç eşit bir biçimde kavanozlara aktarılır.
- Her bir kavanoz için 1 yemek kaşığı sirke ek edilerek kapağı sıkıca kapatılır. (yarımlık kavanoz).
- Temiz bir örtü üzerine zıt çevrilen kavanozlar 15 dakika bekletildikten daha sonra buzdolabına kaldırılır.
- 1 ay ortasında turşunuz hazır .
Lezzetli Mi Lezzetli; Her Yemeğe Yakışan, Kaşık Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı