Lahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Yazın yemeklerin yanında soğuk lahana turşusu ve suyu fazlaca hoş sarfiyat.
- 1 tane orta uzunluk lahana
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay bardağı elma sirkesi
- 3 diş iri sarımsak
- 10 tane kadar nohut
- 5 yemek kaşığı iri tuz (Salamura)
- 2,5 litre kaynar su
Not EkleTarifi Yazdır
Yazın yemeklerin yanında soğuk lahana turşusu ve suyu fazlaca hoş sarfiyat.
- Önce turşu suyunu hazırlayalım.
- Tencereye suyu koyup ocağa alalım.
- İçine 5 yemek kaşığı tuz ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
- Kaynayan suyu kapatıp içine 1 çay bardağı sirkeyi ekleyip karıştıralım.
- Lahanayı küçük küçük doğrayıp yıkayalım.
- 5 litrelik kavanoz yahut bidonun içine nohut ve sarımsağın yarısını koyalım.
- Üzerine lahanayı ekleyelim. Lahana fazla gelirse elimizle içine basarak koyalım.
- Üzerine kalan sarımsağı ekleyelim.
- İlk sıcağı çıkan suyu lahananın üzerine dökelim.
- Yarım demet maydanoz u üzerine koyup kapağını sıkıca kapatıp aykırı çevirelim ki kapakta sızıntı olmadığına emin olalım.1 hafta daha sonra yemeğe hazır. Afiyet olsun