Lahana Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Lahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tane orta uzunluk lahana
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı elma sirkesi
  • 3 diş iri sarımsak
  • 10 tane kadar nohut
  • 5 yemek kaşığı iri tuz (Salamura)
  • 2,5 litre kaynar su
Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır


Yazın yemeklerin yanında soğuk lahana turşusu ve suyu fazlaca hoş sarfiyat.

  1. Önce turşu suyunu hazırlayalım.
  2. Tencereye suyu koyup ocağa alalım.
  3. İçine 5 yemek kaşığı tuz ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
  4. Kaynayan suyu kapatıp içine 1 çay bardağı sirkeyi ekleyip karıştıralım.
  5. Lahanayı küçük küçük doğrayıp yıkayalım.
  6. 5 litrelik kavanoz yahut bidonun içine nohut ve sarımsağın yarısını koyalım.
  7. Üzerine lahanayı ekleyelim. Lahana fazla gelirse elimizle içine basarak koyalım.
  8. Üzerine kalan sarımsağı ekleyelim.
  9. İlk sıcağı çıkan suyu lahananın üzerine dökelim.
  10. Yarım demet maydanoz u üzerine koyup kapağını sıkıca kapatıp aykırı çevirelim ki kapakta sızıntı olmadığına emin olalım.1 hafta daha sonra yemeğe hazır. Afiyet olsun
    😊
    .
Lahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı