Lahana Turşusu Kurumu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Lahana Turşusu Kurumu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet orta uzunluk lahana
  • 5 litre su
  • 5 çay bardağı elma sirkesi
  • 5 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 15 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 avuç nohut
  • 15-20 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tutam maydanoz
Lahana Turşusu Kurumu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Lahanaları yıkıyoruz tertemiz biraz süzülüyor daha sonrasında onu ufak ufak istediğimiz biçimde doğruyoruz, büyükçe bir leğenin içine üzerine şeker atıp karıştırıp birkaç saat bekletiyoruz.
  2. daha sonra 5 kiloluk bidonun içine bir avuç nohut atıyoruz, doğradığımız sarımsaklardan da atıyoruz lahanalarımızı basıyoruz sıkı sıkı ortalarına sarımsak sererek olağan ki.
  3. Gelelim suyunu ayarlamaya her bir kilo su için 15 yemek kaşığı kaya tuzu 5 çay bardağı elma sirkesi 5 tatlı kaşığı limon tuzu ekleyerek uygunca karıştırıp, eritiyoruz.
  4. Tuzları daha sonra suyumuzu bidonun içine ağzına dolacak kadar dolduruyoruz ağız kısmına yıkadığımız sapları ile birlikte olan maydanozu kapatıyoruz.
  5. Akşamdan sabaha kadar ağzı açık bekletiyoruz bu süreç havasını alabilmek için daha sonra ağzına sıkıca kapatıp kışın yemek üzere kaldırıyoruz afiyet şifa olsun efendim.
Lahana Turşusu Kurumu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı