Lahana Turşusu Kurumu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet orta uzunluk lahana
- 5 litre su
- 5 çay bardağı elma sirkesi
- 5 tatlı kaşığı limon tuzu
- 15 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 avuç nohut
- 15-20 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tutam maydanoz
Not EkleTarifi Yazdır
- Lahanaları yıkıyoruz tertemiz biraz süzülüyor daha sonrasında onu ufak ufak istediğimiz biçimde doğruyoruz, büyükçe bir leğenin içine üzerine şeker atıp karıştırıp birkaç saat bekletiyoruz.
- daha sonra 5 kiloluk bidonun içine bir avuç nohut atıyoruz, doğradığımız sarımsaklardan da atıyoruz lahanalarımızı basıyoruz sıkı sıkı ortalarına sarımsak sererek olağan ki.
- Gelelim suyunu ayarlamaya her bir kilo su için 15 yemek kaşığı kaya tuzu 5 çay bardağı elma sirkesi 5 tatlı kaşığı limon tuzu ekleyerek uygunca karıştırıp, eritiyoruz.
- Tuzları daha sonra suyumuzu bidonun içine ağzına dolacak kadar dolduruyoruz ağız kısmına yıkadığımız sapları ile birlikte olan maydanozu kapatıyoruz.
- Akşamdan sabaha kadar ağzı açık bekletiyoruz bu süreç havasını alabilmek için daha sonra ağzına sıkıca kapatıp kışın yemek üzere kaldırıyoruz afiyet şifa olsun efendim.