Kuskus Tanımı

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kuskus Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 leğen hamur için
  • 15 köy yumurtası
  • 4 su bardak su
  • 1 avuç içi kaya tuzu
  • 3 kilo un
Kuskus Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. 1 tasa 15 yumurtayı kırın.
  2. 4 bardak su atın 1 avuç içi kaya tuzu koyun güzelce karıştırın.
  3. 3 kilo unu 1 kovaya eleyin. Hazırlanan yumurtalı karışımı hamura karıştırın.
  4. Hamuru çok yoğurun not makarna hamuru kuskus hamuruna göre sert olmalı. 3) büyük büyük kesimlere bölün yoğurun daha sonra açın açılmış yufkayı beyaz çarşafa serin.
  5. Kuruyan yufkayı aksi çevirin. 2 saat kuruyacak. Camlar açılacak.
  6. Yufkayı kesimlere bölün. 1-2 saat daha kurumasını bekleyin.
  7. Şekildeki üzere hamuru yoğurun. Ovalayın.
  8. Bir elek sayesinde eleyin.
  9. Çarşafa dökün kuskusları 2 gün kuruması için açın.
  10. 4 su bardağı su kaynayınca 2 su bardağı kuskusu tuzu koyun. Süzün. Tereyağı üzerine dökün ekşimik koyun. Afiyet olsun.
Kuskus Tanımı Fotoğraflı Yapılışı