Kuskus Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 leğen hamur için
- 15 köy yumurtası
- 4 su bardak su
- 1 avuç içi kaya tuzu
- 3 kilo un
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 tasa 15 yumurtayı kırın.
- 4 bardak su atın 1 avuç içi kaya tuzu koyun güzelce karıştırın.
- 3 kilo unu 1 kovaya eleyin. Hazırlanan yumurtalı karışımı hamura karıştırın.
- Hamuru çok yoğurun not makarna hamuru kuskus hamuruna göre sert olmalı. 3) büyük büyük kesimlere bölün yoğurun daha sonra açın açılmış yufkayı beyaz çarşafa serin.
- Kuruyan yufkayı aksi çevirin. 2 saat kuruyacak. Camlar açılacak.
- Yufkayı kesimlere bölün. 1-2 saat daha kurumasını bekleyin.
- Şekildeki üzere hamuru yoğurun. Ovalayın.
- Bir elek sayesinde eleyin.
- Çarşafa dökün kuskusları 2 gün kuruması için açın.
- 4 su bardağı su kaynayınca 2 su bardağı kuskusu tuzu koyun. Süzün. Tereyağı üzerine dökün ekşimik koyun. Afiyet olsun.