Kuşburnu Marmelatı

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kuşburnu Marmelatı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo kuşburnu
  • 750 gram şeker
Kuşburnu Marmelatı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kuşburnunun birinci olarak uç kısımlarını keserek temizleyin.
  2. sonrasındasında yıkayıp düdüklü tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ek edip düdüklü tencerede haşlayın.
  3. Haşlandıktan daha sonra soğumaya bırakın.
  4. Blender ile çekin.
  5. Biraz su ek edip un eleğinden geçirin.
  6. Elekten geçirilen marmelat kısmını tencereye koyup kaynatın. Orta ara karıştırın tabanı tutmasın.
  7. bir süre kaynattıktan daha sonra şekerini ilave edin ve kaynatmaya devam edin.
  8. Yoğunlaşmaya başladıktan daha sonra şeker ölçüsünü denetim edin ve isterseniz şeker ilave edin.
  9. Yoğun bir kıvam aldıktan daha sonra altını kapatın.
  10. Sıcak olarak kavanozlara koyup kapaklarını kapatın.Afiyet olsun.
Kuşburnu Marmelatı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı