Kuşburnu Marmelatı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kilo kuşburnu
- 750 gram şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuşburnunun birinci olarak uç kısımlarını keserek temizleyin.
- sonrasındasında yıkayıp düdüklü tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ek edip düdüklü tencerede haşlayın.
- Haşlandıktan daha sonra soğumaya bırakın.
- Blender ile çekin.
- Biraz su ek edip un eleğinden geçirin.
- Elekten geçirilen marmelat kısmını tencereye koyup kaynatın. Orta ara karıştırın tabanı tutmasın.
- bir süre kaynattıktan daha sonra şekerini ilave edin ve kaynatmaya devam edin.
- Yoğunlaşmaya başladıktan daha sonra şeker ölçüsünü denetim edin ve isterseniz şeker ilave edin.
- Yoğun bir kıvam aldıktan daha sonra altını kapatın.
- Sıcak olarak kavanozlara koyup kapaklarını kapatın.Afiyet olsun.