Kuşburnu Marmelat Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Kuşburnu Marmelat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 12 kilo kuşburnu
- 2 kilo toz şeker
- Su
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuşburnu ayıklanır ve yıkanır. Üzerine su ek edilir üstünü kapatacak biçimde yumuşacık olana kadar kaynatılır.
- Kuşburnu yumuşadığı vakit kalın süzgeç deri geçirilir, posası ayrılır.
- daha sonra tekrar dan ince süt süzgeçten geçirerek tekrar dan kaynatılır.
- Koyu kıvamlı olana kadar yoğunlaşınca sıcak sıcak kavanozlara koyun ve kapağını kapatıp ve zıt çeviriyoruz ve üzerine bez kapatıp dinlenmeye bırakılır.
Kuşburnu Marmelat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı