Kütür Kütür Salatalık Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kütür Kütür Salatalık Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) kg kornişon
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1.5 çorba kaşığı kaya tuzu
  • 4 adet orta uzunluk limon tuzu (büyükse 2 atın)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 10 adet nohut
  • Kaynar su
  • 3 diş sarımsak
Kütür Kütür Salatalık Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Salatalıkları yıkayalım.
  2. 1 litrelik kavanoza evvel nohutu bırakalım.
  3. daha sonra kornişonları dik dik ve sıkı dizelim.
  4. Arasına sarımsak atalım.
  5. En üstüne tuz, limon tuzu, sirke, şeker ekleyip ağzına kadar kaynar sıcak suyla doldurup kapağını sıkıca kapatalım.
  6. En az 15-20 gün açmayalım.
Resimdede gördüğünüz üzere kornişonların rengi çabucak sarıya dönüşen hoş bir tanım.

Ben 1 kg kornişondan iki kavanoz yaptım.

Her bir kavanoz için üstte belirttiğim ölçüleri kullandım.

Sayfamda karışık turşu tariflerinide bulabilirsiniz.

Kütür Kütür Salatalık Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı