Kütür Kütür Salatalık Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Ben 1 kg kornişondan iki kavanoz yaptım.
Her bir kavanoz için üstte belirttiğim ölçüleri kullandım.
Sayfamda karışık turşu tariflerinide bulabilirsiniz.
Kütür Kütür Salatalık Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1/2 (yarım) kg kornişon
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 1.5 çorba kaşığı kaya tuzu
- 4 adet orta uzunluk limon tuzu (büyükse 2 atın)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 10 adet nohut
- Kaynar su
- 3 diş sarımsak
Not EkleTarifi Yazdır
- Salatalıkları yıkayalım.
- 1 litrelik kavanoza evvel nohutu bırakalım.
- daha sonra kornişonları dik dik ve sıkı dizelim.
- Arasına sarımsak atalım.
- En üstüne tuz, limon tuzu, sirke, şeker ekleyip ağzına kadar kaynar sıcak suyla doldurup kapağını sıkıca kapatalım.
- En az 15-20 gün açmayalım.
Ben 1 kg kornişondan iki kavanoz yaptım.
Her bir kavanoz için üstte belirttiğim ölçüleri kullandım.
Sayfamda karışık turşu tariflerinide bulabilirsiniz.
Kütür Kütür Salatalık Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı