Kütür Kütür Salatalık Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kilo turşuluk kornişon
- 4 yemek kaşığı kaya tuzu
- 4 yarım çay bardağı elma sirkesi
- 6 su bardak sıcak su
- 40 diş sarımsak
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle 1kilo turşu için 4 kavanoz kullandım. Kavanozların altına 5 adet sarımsak koydum.
- Üzerine salatalıkları dizdim yarıya kadar, bir daha ortasında sarımsak koydum.
- Üzerine tekrar salatalıkları dizdim kavanoz dolana kadar en üstüne 1yemek kaşığı kaya tuzu koydum her bir kavanoza, yarım çay bardağı sirke koydum kavanozlara üzerini kaynar suyuyla doldurdum (ağzına kadar)
- Kapaklarını kapattım sıkı bir biçimde aksi koydum. 10 gün kadar daha sonra oluyor (kapalı güneş görmeyen bir yere koydum, açtığınız kavanozları buzdolabında koruma edin) afiyet olsun