Kütür Kütür Salatalık Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 kilo kadar salatalık
- 2 baş sarımsak
- Birkaç tane cin biberi
- 1 yemek kaşığı nohut
- 1 su bardağı sirke
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- Kaya tuzu ( turşuyu kuracağınız kaba göre 1 kiloya 1 yemek kaşığı tuz olarak yaptım ben )
- Su
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle salatalıkları yıkayıp temizleyelim .
- Sarımsakları soyalım, ben 3 kiloluk kavanoza kurdum turşumu.
- Kavanozun tabanına nohutları atalım ,birkaç tane sarımsakla birkaç cin biberi koyalım.
- Salatalıkları birkaç tane koyalım, ortalarına bir daha sarımsak biber koyalım, bir daha salatalıkları koyalım.
- Tamamı bittikten daha sonra üzerine de biber ve sarımsakları koyalım.
- Üzerine kaya tuzunu ve limon tuzunu ekleyelim.
- 1 su bardağı sirke ekleyelim.
- Üzerine aldığı kadar su dolduralım, ben üzerine bir tane plastik su şişesini büküp koydum kavanozun kapağını sıkıca kapattım o denli yapınca salatalıklar suyun üzerine çıkmıyor o yüzden de erimiyor.Turşumuz hazır afiyet olsun