Kütür Kütür Kornişon Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kütür Kütür Kornişon Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo kornişon
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Yarım baş sarımsak
  • Üzeri örtülene kadar kaynar su
Kütür Kütür Kornişon Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kornişonları yıkayıp baş ve uç kısımlarını kesiyoruz.
  2. 1 baş sarımsağı soyuyoruz.
  3. Büyük olanları 2-2 kesime bölüyoruz.
  4. 1 litrelik kavanozun en altına sarımsakların yarısını atıyoruz.
  5. Kornişonları kavanozun üstünden 1 parmak boşluk bırakana kadar diziyoruz.
  6. Kalan sarımsakları üzerine boşaltıyoruz.
  7. Şeker ve tuzu da ekledikten daha sonra sirkeyi üzerinden gezdiriyoruz. Kornişonları üzeri gömülene kadar da sıcak su ekliyoruz.! kapaklar katiyen kaynar susa bekliyor olmalı.
  8. Kapağını iki geri bir ileri biçimde sıkıca kapatıyoruz. Kavanozu karşıt düz edip yeterlice karıştırıyoruz.
  9. Sıcaklığı geçene kadar aykırı bekletiyor, daha sonra düz çeviriyoruz. 1 seneye yakın serin yerde koruma edilebilir. Kütür kütür kornişon turşumu deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Kütür Kütür Kornişon Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı