Kütür Kütür Kornişon Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kilo kornişon
- 1 çay bardağı sirke
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- Yarım baş sarımsak
- Üzeri örtülene kadar kaynar su
Not EkleTarifi Yazdır
- Kornişonları yıkayıp baş ve uç kısımlarını kesiyoruz.
- 1 baş sarımsağı soyuyoruz.
- Büyük olanları 2-2 kesime bölüyoruz.
- 1 litrelik kavanozun en altına sarımsakların yarısını atıyoruz.
- Kornişonları kavanozun üstünden 1 parmak boşluk bırakana kadar diziyoruz.
- Kalan sarımsakları üzerine boşaltıyoruz.
- Şeker ve tuzu da ekledikten daha sonra sirkeyi üzerinden gezdiriyoruz. Kornişonları üzeri gömülene kadar da sıcak su ekliyoruz.! kapaklar katiyen kaynar susa bekliyor olmalı.
- Kapağını iki geri bir ileri biçimde sıkıca kapatıyoruz. Kavanozu karşıt düz edip yeterlice karıştırıyoruz.
- Sıcaklığı geçene kadar aykırı bekletiyor, daha sonra düz çeviriyoruz. 1 seneye yakın serin yerde koruma edilebilir. Kütür kütür kornişon turşumu deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.