Kütür Kütür Karışık Turşu (Sıcak Su Ve Limon Tuzu Yok) Tanımı İçin Malzemeler
Salamura turşu suyu için
Not EkleTarifi Yazdır
Yukarıdaki materyaller için turşu suyu ölçüsü 3-4 katı hazırlanmalıdır.
- 5 kg kornişon
- 2 kg havuç
- 1 orta uzunluk beyaz lahana
- 1/2 (yarım) kg kıl biber biber
- Kereviz yaprakları
- 2-3 baş sarımsak
- 1 avuç nohut
Salamura turşu suyu için
- 5 çorba kaşığı turşuluk kalın tuz
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 9 su bardağı su
Not EkleTarifi Yazdır
Yukarıdaki materyaller için turşu suyu ölçüsü 3-4 katı hazırlanmalıdır.
- Turşuda kullanılacak tüm zerzevatları ovarak güzelce yıkayın.
- Kornişonları yarım saat karbonatlı suda bekletin. Bilhassa kornişonları tekraren suyu arınana dek yıkayın lahana havuç ve doğranacak olan başka turşulukları uygun boyutta keserek hazırlayın.
- Kavanozların altına sarımsak birkaç nohut koyup zerzevatları kavanozları bastırarak karışık doldurun.
- Üzerine bir adet kereviz yaprağı koyun.
- Turşu suyu için gerekli gereçleri 4 katı olacak biçimde hazırlanır.
- Tuz ve şeker büsbütün eriyince doldurulmuş kavanozların üzerine dökülür.
- Kavanozlar turşu suyu ile doldurulup sıkıca kapatılır.
- Ertesi güne kadar yerinden oynatmadan beklenir.
- Kavanozların kapakları 2 geri 1 ileri usulüyle kapatılır. Aykırı çevirmiyoruz. lütfen taze ve sert sebzeler kullanın. lütfen yeni kapak kullanın.