Kütür Kütür Karışık Turşu (Sıcak Su Ve Limon Tuzu Yok)

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kütür Kütür Karışık Turşu (Sıcak Su Ve Limon Tuzu Yok) Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 kg kornişon
  • 2 kg havuç
  • 1 orta uzunluk beyaz lahana
  • 1/2 (yarım) kg kıl biber biber
  • Kereviz yaprakları
  • 2-3 baş sarımsak
  • 1 avuç nohut
İsteğe bağlı koymak istediğiniz turşuluk sebzeler

Salamura turşu suyu için

  • 5 çorba kaşığı turşuluk kalın tuz
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 9 su bardağı su
Kütür Kütür Karışık Turşu (Sıcak Su Ve Limon Tuzu Yok) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır


Yukarıdaki materyaller için turşu suyu ölçüsü 3-4 katı hazırlanmalıdır.

  1. Turşuda kullanılacak tüm zerzevatları ovarak güzelce yıkayın.
  2. Kornişonları yarım saat karbonatlı suda bekletin. Bilhassa kornişonları tekraren suyu arınana dek yıkayın lahana havuç ve doğranacak olan başka turşulukları uygun boyutta keserek hazırlayın.
  3. Kavanozların altına sarımsak birkaç nohut koyup zerzevatları kavanozları bastırarak karışık doldurun.
  4. Üzerine bir adet kereviz yaprağı koyun.
  5. Turşu suyu için gerekli gereçleri 4 katı olacak biçimde hazırlanır.
  6. Tuz ve şeker büsbütün eriyince doldurulmuş kavanozların üzerine dökülür.
  7. Kavanozlar turşu suyu ile doldurulup sıkıca kapatılır.
  8. Ertesi güne kadar yerinden oynatmadan beklenir.
  9. Kavanozların kapakları 2 geri 1 ileri usulüyle kapatılır. Aykırı çevirmiyoruz. lütfen taze ve sert sebzeler kullanın. lütfen yeni kapak kullanın.
Kütür Kütür Karışık Turşu (Sıcak Su Ve Limon Tuzu Yok) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı