Kütür Kütür Biber Ve Yeşil Domates Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kilo yeşil biber
- 10 adet yeşil domates (büyüklerini elma dilimi halinde kestim)
- 1 kase sarımsak
- 1 çay bardağı nohut
- 1 su bardağı turşuluk salamura tuz
- 1 çay bardağı sirke
- Dolana kadar soğuk su
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle turşu kavanozumuzu alıp tabanına nohut koyalım.
- Yıkayıp süzdüğümüz biberleri yerleştirmeye başlayalım.
- Yarısına kadar yerleştirdikten daha sonra sarımsakları yerleştirin ,bir daha birebir biçimde üstüne biberlere devam edelim.
- Üst kısma da domatesleri yerleştirelim ve sarımsakları tekrar ilave edelim.
- Bir çay bardağı sirkeyi dökelim ve üstüne iri tuzu ek edip suyunu dökelim ve kapağını sıkıca kapatıp güneş almayan bir yerde bir hafta bekletelim afiyet olsun