Kozalak Pekmezi

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kozalak Pekmezi Tanımı İçin Malzemeler

  • 50 adet yeşil kozalak
  • Su
  • 3 bardak şeker
Kozalak Pekmezi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kozalaklar güzelce yıkanıp bir gece suda bekletilir. Sonraki gün o su dökülüp üstünü gececek kadar su ile tencereye temalır.
  2. Su 3 de 1 kalana dek kaynatılır. Benim 3 saatte bu kıvama geldi.
  3. Tülbent ile su süzülür ve tekrar kaynamaya ocağa alınır. Şeker ilave edilir. Pekmez kıvamı alana dek kaynatılır. Benim 1.5 saati buldu.
  4. Kavanoza konup, aksi çevrilir ki vakumlansın. 10 gün daha sonra kullanıma hazır.
Kozalak Pekmezi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı