Kornişon Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Kornişon Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 kg kornişon
- 2 baş sarımsak
- Su
- 6 tatlı kaşığı kaya tuzu
- 2 tatlı kaşığı limon tuzu
- 4 çay bardağı üzüm sirkesi
- 4 tatlı kaşığı şeker
Kornişon Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kornişonlarımızı yıkayalım başlarını keselim.
- sonrasındasında bir kavanoza nizamlı olarak dizelim.
- Ara katına 3 diş sarımsak koyalım tekrar kornişonu dizelim ve üzerine 2 tane limon tuzu ekleyelim ve 1,5 tatlı kaşığı salamuralık kaya tuzu ek edelim ve 1 çay bardağı üzüm sirkemizi ekleyelim.
- Üzerine kaynamış sıcak suyumuzu ekleyip son olarak da üzerine 1 tatlı kaşığı şeker ekleyip kapağımızı kapatalım ((kullanılmış kapak olmasın))
- Turşumuz 3 hafta daha sonra tüketebilirsiniz.