Kornişon Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kornişon Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg kornişon
  • 2 baş sarımsak
  • Su
  • 6 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 2 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 4 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 4 tatlı kaşığı şeker
4 adet 1 kg kavanoz


Kornişon Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kornişonlarımızı yıkayalım başlarını keselim.
  2. sonrasındasında bir kavanoza nizamlı olarak dizelim.
  3. Ara katına 3 diş sarımsak koyalım tekrar kornişonu dizelim ve üzerine 2 tane limon tuzu ekleyelim ve 1,5 tatlı kaşığı salamuralık kaya tuzu ek edelim ve 1 çay bardağı üzüm sirkemizi ekleyelim.
  4. Üzerine kaynamış sıcak suyumuzu ekleyip son olarak da üzerine 1 tatlı kaşığı şeker ekleyip kapağımızı kapatalım ((kullanılmış kapak olmasın))
  5. Turşumuz 3 hafta daha sonra tüketebilirsiniz.
Kornişon Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı