Kornişon Turşusu Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3.5 kilo kornişon
- 5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- 1 litre sirke ( elma- üzüm)
- Yarım litre sıcak su
- 2 baş sarımsak
Not EkleTanımı Yazdır
- Kornişonlari güzelce yıkayalım.
- Kaynattığımız sıcak suyun içine kaya tuzu ve limon tuzunu koyup eriyene kadar karıştıralım.
- Yıkadığımız kornişonları kavanoza düzgün bir biçimde ortalarına soyduğumuz sarımsakları koyarak dizelim.
- Üzerine hazırladığımız karışımı ve sirkeyi koyalım.
- Kalan kısma kaynatılmış su yahut hazır su koyalım.
- Kavanozun tamamını doldurduktan daha sonra ben ağız kısmına maydanoz koyuyorum siz isterseniz kavanozlar için olan aparatlardan koyup ağzını sıkıca hava almayacak biçimde kapatalım.
- Serin ve kuru bir yerde yaklaşık 15-17 gün daha sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.