Kornişon Turşu Tanımı İçin Malzemeler
1 litrelik 1 kavanoz için:
Not EkleTarifi Yazdır
1 litrelik 1 kavanoz için:
- Aldığı kadar kornişon salatalık
- 4-5 diş sarımsak
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 5-6 tane nohut
- Sıcak su
Not EkleTarifi Yazdır
- Salatalıkları yıkayıp sap kısımlarını kesiyoruz.
- Kavanozun en tabanına nohutları atıyoruz.
- sonrasındasında salatalıkları sıkıca dikine diziyoruz, orta ara da sarımsak atıyoruz.
- Kavanoz dolunca sirke, tuz, şeker, limon tuzu ve suyu ekleyip kapağı sıkıca kapatıyoruz.
- Kavanozu yavaşça sallayıp aykırı çevirip fazlaca ışık almayacak biçimde serin bir yerde 10 gün bekletip tüketiyoruz. Afiyet olsun.