Kornişon Turşu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kornişon Turşu Tanımı İçin Malzemeler

  • 7 kilo kornişon salatalık ( 01 yahut 03)
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) top sarımsak
  • 1 çay bardağı turşu tuzu
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 çay bardağı acı biber ( 10/12 tane kadar)
  • Aldığı kadar su
  • Defne yaprağı
  • Biraz dere otu
Kornişon Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda salatalıklarımızı temizleyelim.
  2. Salatalıkta bir kaç tane delik açalım.
  3. Başka bir kabımızda su, sirke, tuz, limon tuzu güzelce eriyene kadar eritelim.
  4. Şimdi turşu bidonumuzun yarısına kadar salatalık dolduralım ortalarına sarımsak atalım.
  5. Ardından acı biberlerlerimizi ek edelim.
  6. Defne yaprağımızı ekleyelim.
  7. yeniden salatalıklarımızı ek edelim. Dere otunu ekleyelim. Sarımsaklarımızı da ek edelim.
  8. Üzerine yaptığımız karışımı ek edelim ve ağzını kapatalım.
  9. Serin ve ışık almayan bir ortamda koruma edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
    ☺
    .
Kornişon Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı