Kornişon Turşu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 7 kilo kornişon salatalık ( 01 yahut 03)
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) top sarımsak
- 1 çay bardağı turşu tuzu
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 1 çay bardağı acı biber ( 10/12 tane kadar)
- Aldığı kadar su
- Defne yaprağı
- Biraz dere otu
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda salatalıklarımızı temizleyelim.
- Salatalıkta bir kaç tane delik açalım.
- Başka bir kabımızda su, sirke, tuz, limon tuzu güzelce eriyene kadar eritelim.
- Şimdi turşu bidonumuzun yarısına kadar salatalık dolduralım ortalarına sarımsak atalım.
- Ardından acı biberlerlerimizi ek edelim.
- Defne yaprağımızı ekleyelim.
- yeniden salatalıklarımızı ek edelim. Dere otunu ekleyelim. Sarımsaklarımızı da ek edelim.
- Üzerine yaptığımız karışımı ek edelim ve ağzını kapatalım.
- Serin ve ışık almayan bir ortamda koruma edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.