Kornişon Turşu (Kütür Kütür)

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kornişon Turşu (Kütür Kütür) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kg kornişon salatalık
  • 2 baş sarımsak
  • 2 lt kaynar su
  • Kalın tuz (Her kavanoza 1.5 yemek kaşığı)
  • Üzüm sirkesi (Her kavanozo 1 çay bardağı)
1 kiloluk kavanoz

Kavanoz kapağı


Kornişon Turşu (Kütür Kütür) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle salatalıklarımızı güzelce yıkayalım hatta suda bekletebilirsiniz.
  2. sonrasındasında üst kısımlarından zirvelerini keselim azıcık.
  3. Suyumuzu kaynatalım.
  4. Salatalıkları şişelere dolduralım ortalarına sarımsak da koyalım.
  5. hemen sonrasında her kavanoza 1 var bardağı üzüm sirkesi, 1. 5 yemek kaşığı kalın tuz koyalım.
  6. Üzerine kaynar suyu dökelim ve ağzını güzelce kapatalım. 1 haftaya kütür kütür turşumuz hazır isterseniz severseniz ortasına acı cin biber de koyabilirsiniz muhakkak erime yapmıyor olağanüstü bir tanım
    💃
Kornişon Turşu (Kütür Kütür) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı