Kornişon Turşu (Kütür Kütür) Tanımı İçin Malzemeler
Kavanoz kapağı
Kornişon Turşu (Kütür Kütür) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 kg kornişon salatalık
- 2 baş sarımsak
- 2 lt kaynar su
- Kalın tuz (Her kavanoza 1.5 yemek kaşığı)
- Üzüm sirkesi (Her kavanozo 1 çay bardağı)
Kavanoz kapağı
Kornişon Turşu (Kütür Kütür) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle salatalıklarımızı güzelce yıkayalım hatta suda bekletebilirsiniz.
- sonrasındasında üst kısımlarından zirvelerini keselim azıcık.
- Suyumuzu kaynatalım.
- Salatalıkları şişelere dolduralım ortalarına sarımsak da koyalım.
- hemen sonrasında her kavanoza 1 var bardağı üzüm sirkesi, 1. 5 yemek kaşığı kalın tuz koyalım.
- Üzerine kaynar suyu dökelim ve ağzını güzelce kapatalım. 1 haftaya kütür kütür turşumuz hazır isterseniz severseniz ortasına acı cin biber de koyabilirsiniz muhakkak erime yapmıyor olağanüstü bir tanım