Kornişon Turşu Tanımı İçin Malzemeler
Kornişon Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Turşular vazgeçilmez lezzetler. Hemde fazlaca sağlıklılar. Turşu yapıldığında suyunun içilecek kadar az tuzlu olması mümkün değil diyenler buraya. Bu turşu suyu tam içmelik. Ve kornişonları da asla erimiyor.Haydi bakalım denemeyen kalmasın.
- 2 kg kadar kornişon
- 1 büyük baş sarımsak
- 1 avuç kadar nohut
- 1 adet kesme şeker
- 3-4 adet defne yaprağı
- 1/3 demet maydanoz
- 3 su bardağı sirke
- 3 yemek kaşığı kaba tuz (Salamura tuzu)
- 12 su bardağı su
Kornişon Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Turşular vazgeçilmez lezzetler. Hemde fazlaca sağlıklılar. Turşu yapıldığında suyunun içilecek kadar az tuzlu olması mümkün değil diyenler buraya. Bu turşu suyu tam içmelik. Ve kornişonları da asla erimiyor.Haydi bakalım denemeyen kalmasın.
- Kornişon salatalıkları karbonatlı suda yarım saat kadar bekletelim. daha sonra zedelemeden ova ova güzelce yıkayalım. Bir bez üzerine alıp kurumasını sağlayalım.
- Tencereye suyu koyup kaynatalım. Tuzu ekleyip eriyene kadar karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Soğuyan suyumuza sirkeyi de ekleyelim 15 dakika dinlendirelim, suyumuz hazır.
- Sarımsakları soyalım.
- Maydanozu yıkayalım.
- Kavanoza biraz nohut, sarımsak ve defne yaprağı ekleyelim. (en başında, ortada ve en sonunda hepsinden kullanıyorum. Ona nazaran üçe bölüp kullanın).
- Kornişonları kürdanla iki üç yerinden delip kavanoza yerleştirelim. Ortada bir daha sarımsak, defne ve nohut ekleyip kornişon bitene kadar sürece devam edelim.
- Suyumuzu kavanoza yavaşça ekleyelim. Maydanozları da ekleyip malzemeyi aşağı gerçek bastırarak havasını çıkaralım.
- 1 kesme şekeri ekleyip kapağı sıkıca kapatalım. Bir iki gün denetim edip daha sonra serin, karanlık bir yerde saklayalım. Afiyet olsun