Kornişon Turşu (Çubuk Turşu) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 kg kornişon bahçe salatalığı
- 2 top sarımsak
- 1 çay bardağı turşu tuzu
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 çay bardağı sirke
- Bir avuç kadar acı biber
- 1 çay bardağı nohut
- Aldığı kadar su (kaynamış yahut klorsuz su kullanın mutlaka)
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle salatalıkları temizlemekle başlayalım, 3-4 sefer yıkayalım .
- Ardından bir kaç delikler açalım ,iğne yardımı ile bu süreci acı bibere de yapın ki acısı ortasında kalmasın.
- Bu tanımım 5 kg için birebir ölçüde 10 kg turşu elde ettim.
- Turşu bidonunuzun tabanına bir avuç kadar nohut ekleyin rengi dönecektir, turşumuzun hoş manzara ortaya çıkıyor.
- hemen sonrasında salatalıkları ekleyin ,yarıya kadar.
- Ardından acı biberleri bir kaç adet sarımsak koyun, ondan sonrasında salatalıkları ekledikten daha sonra tıpkı süreci uygulayın.
- Üzerine sirkesini ,tuzunu ,limon tuzunu ek edip suyunu koyup ağzını uygunca sıkılayın .
- Serin ışık ve nem almayan bir odada 2 hafta kadar koruma edin şimdiden afiyetler olsun sevgiler .