Kornişon Turşu (Çubuk Turşu)

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kornişon Turşu (Çubuk Turşu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 kg kornişon bahçe salatalığı
  • 2 top sarımsak
  • 1 çay bardağı turşu tuzu
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 çay bardağı sirke
  • Bir avuç kadar acı biber
  • 1 çay bardağı nohut
  • Aldığı kadar su (kaynamış yahut klorsuz su kullanın mutlaka)
Kornişon Turşu (Çubuk Turşu) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle salatalıkları temizlemekle başlayalım, 3-4 sefer yıkayalım .
  2. Ardından bir kaç delikler açalım ,iğne yardımı ile bu süreci acı bibere de yapın ki acısı ortasında kalmasın.
  3. Bu tanımım 5 kg için birebir ölçüde 10 kg turşu elde ettim.
  4. Turşu bidonunuzun tabanına bir avuç kadar nohut ekleyin rengi dönecektir, turşumuzun hoş manzara ortaya çıkıyor.
  5. hemen sonrasında salatalıkları ekleyin ,yarıya kadar.
  6. Ardından acı biberleri bir kaç adet sarımsak koyun, ondan sonrasında salatalıkları ekledikten daha sonra tıpkı süreci uygulayın.
  7. Üzerine sirkesini ,tuzunu ,limon tuzunu ek edip suyunu koyup ağzını uygunca sıkılayın .
  8. Serin ışık ve nem almayan bir odada 2 hafta kadar koruma edin şimdiden afiyetler olsun sevgiler :).
Kornişon Turşu (Çubuk Turşu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı