Kornişon Turşu (Çıtır Çıtır) Tanımı İçin Malzemeler
1 litrelik kavanoz için;
Not EkleTarifi Yazdır
Kornişon Turşu (Çıtır Çıtır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 litrelik kavanoz için;
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi (kühne, tariş ya da kemal kükrer )
- 1 dolu yemek kaşığı iri kaya tuzu
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- Kaynamış içme suyu
- 4 tane iri sarımsak
- 5 tane nohut
- 5 tane tohum kişniş
- 2 kilo kornişon salatalık (4 şişe dolduruyor)
Not EkleTarifi Yazdır
- Kornişonu tuzla ıslayalım ve güzelce yıkayalım.
- 1 litrelik kavanozun tabanına 4 tane sarımsak 5 tane nohut bir kaç tane kişniş tohumu koyalım.
- Kornişonları uzunlamasına sıkıca dizelim.
- Diğer kavanozları da tıpkı biçimde dolduralım.
- Kavanozlbazı bazısıyla 1 yemek kaşığı kaya tuzu, 1 çay kaşığı limon tuzu, 1 çay bardağı üzüm sirkesi koyalım.
- Hazır su ya da arıtma suyunu kaynatalım.
- Kavanozların ağzını kapatacak kadar sıcak suyu dökelim.
- Yeni kapaklarla kavanozları sıkıca kapatalım ve aksi çevirelim.
- Turşuları serin ve güneş görmeyen bir yerde koruma edelim. 2 hafta daha sonra tüketime hazır hale gelir
Kornişon Turşu (Çıtır Çıtır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı