Kornişon Turşu (Çıtır Çıtır)

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kornişon Turşu (Çıtır Çıtır) Tanımı İçin Malzemeler

1 litrelik kavanoz için;

  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi (kühne, tariş ya da kemal kükrer )
  • 1 dolu yemek kaşığı iri kaya tuzu
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • Kaynamış içme suyu
  • 4 tane iri sarımsak
  • 5 tane nohut
  • 5 tane tohum kişniş
  • 2 kilo kornişon salatalık (4 şişe dolduruyor)
Kornişon Turşu (Çıtır Çıtır) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kornişonu tuzla ıslayalım ve güzelce yıkayalım.
  2. 1 litrelik kavanozun tabanına 4 tane sarımsak 5 tane nohut bir kaç tane kişniş tohumu koyalım.
  3. Kornişonları uzunlamasına sıkıca dizelim.
  4. Diğer kavanozları da tıpkı biçimde dolduralım.
  5. Kavanozlbazı bazısıyla 1 yemek kaşığı kaya tuzu, 1 çay kaşığı limon tuzu, 1 çay bardağı üzüm sirkesi koyalım.
  6. Hazır su ya da arıtma suyunu kaynatalım.
  7. Kavanozların ağzını kapatacak kadar sıcak suyu dökelim.
  8. Yeni kapaklarla kavanozları sıkıca kapatalım ve aksi çevirelim.
  9. Turşuları serin ve güneş görmeyen bir yerde koruma edelim. 2 hafta daha sonra tüketime hazır hale gelir
    🤗
    .
Dipnot: kişniş koşul değil koymayabilirsiniz. 1 litrelik kavanoza karışık turşu kurup tıpkı tanımı kullanabilirsiniz.

Kornişon Turşu (Çıtır Çıtır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı