Kornişon Salatalık Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kornişon Salatalık Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo kornişon salatalık
  • 4 çorba kaşığı kaya tuzu
  • 5 çay kaşığı limon tuzu
  • 5 çay kaşığı toz şeker
  • 2 baş sarımsak
  • 4 çay bardağı elma sirkesi (üzümde olur tercih sizin)
Kornişon Salatalık Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Salatalıkları düzgünce yıkayalım süzegeçte beklesin.Ben 1 kiloluk kavanozdan 1 tane 1. 5 kiloluk kavanozdan 2 tane yaptım.
  2. ilk vakit içinderda sarımsakları soyup kavanozlara dağıtalım bölmeye gerek yok salatalıkları düzgünce yerleştirelim 1 kiloluk kavanoza 1 yemek kaşığı kaya tuzu, 1 çay kaşığı şeker, 1 çay kaşığı limon tuzu son olarak 1 çay bardağı şike koyuyoruz.
  3. 1,5 kilo kavanozlara hepsinden 1,5 kaşık koyuyoruz 1,5 çay bardağı sirke koyuyoruz bu biçimdece kavanozlar tamamlandı hepsinin üzeri düzgünce dolana kadar içme suyu dolduruyoruz.
  4. Kapakları güzelce kapatıyoruz alt üst çevirip akıyomu diye 5 dk o denli bekletiyoruz akmıyorsa tamamdır.
  5. 20 gün daha sonra açıp bakabilirsiniz kutur kutur salatalık turşusu oluyo deneyenler fotoğraf atarsa sevinirim afiyet olsun.
Not;Kalan boşluğa içme suyu dolduruyoruz (kaynatılmayacak)

Kornişon Salatalık Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı