Kornişon Salatalık Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Kornişon Salatalık Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 kilo kornişon salatalık
- 4 çorba kaşığı kaya tuzu
- 5 çay kaşığı limon tuzu
- 5 çay kaşığı toz şeker
- 2 baş sarımsak
- 4 çay bardağı elma sirkesi (üzümde olur tercih sizin)
Not EkleTarifi Yazdır
- Salatalıkları düzgünce yıkayalım süzegeçte beklesin.Ben 1 kiloluk kavanozdan 1 tane 1. 5 kiloluk kavanozdan 2 tane yaptım.
- ilk vakit içinderda sarımsakları soyup kavanozlara dağıtalım bölmeye gerek yok salatalıkları düzgünce yerleştirelim 1 kiloluk kavanoza 1 yemek kaşığı kaya tuzu, 1 çay kaşığı şeker, 1 çay kaşığı limon tuzu son olarak 1 çay bardağı şike koyuyoruz.
- 1,5 kilo kavanozlara hepsinden 1,5 kaşık koyuyoruz 1,5 çay bardağı sirke koyuyoruz bu biçimdece kavanozlar tamamlandı hepsinin üzeri düzgünce dolana kadar içme suyu dolduruyoruz.
- Kapakları güzelce kapatıyoruz alt üst çevirip akıyomu diye 5 dk o denli bekletiyoruz akmıyorsa tamamdır.
- 20 gün daha sonra açıp bakabilirsiniz kutur kutur salatalık turşusu oluyo deneyenler fotoğraf atarsa sevinirim afiyet olsun.
Kornişon Salatalık Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı