Kornişon Salatalık Turşu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kornişon Salatalık Turşu Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kg kornişon salatalık
  • 500 ml sirke (Kullanılmamış)
  • 5 yemek kaşığı salamura tuz (Tuzunuz hayli tesirli ise azaltabilir siniz.)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
  • 7-8 adet nohut
  • 4-5 diş sarımsak
  • Su (Sıcak olacak)
Kornişon Salatalık Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda kornişon salatalıkların ucundaki püskülünü temizleyin ve güzelce bol suda yıkayın.
  2. hemen sonrasında bir çatal sayesinde bir iki yerine batırın sirkeyi içine çekebilsin diye.
  3. Bidonun içine kornişon salatalıkları doldurun.
  4. Üzerine şekeri,tuzu,nohutu, sarımsağı ve limon tuzunu ek edin.
  5. Sirkeyi de dökün ve bidonun geri kalan kısmını kettle da kaynamış su ile doldurun.
  6. Kapağını sıkıca kapatın ve bir iki sefer sallayın.
  7. Turşunuz şu an hazır olmasını bekleyin ve afiyetle yiyebilirsiniz.
Not:Ben 5 litrelik su bidona kurmayı tercih ediyorum zira daha taze tutuyor siz cam kavanoza yapabilirsiniz.

Kornişon Salatalık Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı