Konutta Peynir Üretimi

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Meskende Peynir Üretimi Tanımı İçin Gereçler

  • 10 litre süt
  • 3 yemek kaşığı peynir mayası
  • 1 kaşık sirke
Konutta Peynir İmali Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Sütü büyük bir tencereye alıyoruz.
  2. Elimizi içine soktuğumuzda 7 saniye rahat bir biçimde tutacak kadar ısıtıyoruz.
  3. Ortalama 40-45 derece olacak öteki bir tabirle ise yoğurt mayalama sıcaklığında olacak zira peynir de bir mayalama süreci. (sütü katiyetle kaynatmıyoruz. )
  4. 3 yemek kaşığı peynir mayasını süte döküp karıştırıyoruz.
  5. Ağzı kapalı biçimde en az 20-25 dakika bekliyoruz.
  6. Üzerine elimizle vurduğumuzda jöle üzere sallanıyorsa olmuş demektir.
  7. Süzme poşetine döküp üzerine tartı koyuyoruz.
  8. 2 saat bu türlü bekletiyoruz.
  9. Ben diğer bir tencerenin içerisine su doldurup üzerine bıraktım.
Peyniri torbalara doldururken çıkan suyu değerlendireceğiz. Lavaboya dökmüyoruz.

Peynir altı suyunun içerisine 1 yemek kaşığı sirke koyup bir taşım kaynadıktan daha sonra süzme torbasına koyuyoruz. Bu kısım lor olarak kullanılabilir. Börek ve poğaçalarda.

Kalan suyu bir daha dökmüyoruz. Kavanozlara doldurup poğaça yahut başka tuzlu hamurlarda kullanabilirsiniz. Bilhassa ekmek yaparken kullandığınızda fazlaca lezzetli olacaktır.

Not: bu peynir dolapta olağan biçimde 5-6 gün daha sonra yağlanmaya başlıyor. O niçinle bu mühlet içerisinde tüketilmeyecekse kaya tuzu ile salamura yapabilirsiniz. Yaklaşık 1 kilo peynir için 1/2 avuç kaya tuzu kullanıyoruz. Ağzı kapalı biçimde uzun mühlet koruma edebiliriz.

Meskende Peynir İmali Tanımı Fotoğraflı Yapılışı