Meskende Karamel Üretimi Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 5 yemek kaşığı şeker
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı süt
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavaya 5 yemek kaşığı şeker koyuyoruz, orta ateşte karıştıra karıştıra şekerin erimesini sağlıyoruz.
- Şeker eridikçe renk değişimine uğruyor rengi değişince yarım yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz.
- çabucak sonrasında tereyağ eriyince yarım su bardağı sütü tavaya ekliyoruz. Sütü tavaya ekleyince şeker anında toplanıp, sertleşiyor.
- O denli olmaması için sütü dökerken daima karıştırarak dökmeliyiz, sütle birlikte biraz daha pişince karamelimiz hazır olur. Afiyet olsun.