Konut Yoğurdu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Mesken Yoğurdu Tanımı İçin Gereçler

  • 3 lt yoğurt (ben epey güvendiğim bir mandıradan açık süt alarak yapıyorum.günlük süt ile de yapılabilir kutu sütü tercih etmeyin)
  • Süt taşı (sütün taşmasını mutlaka engelliyor)
  • Tahta kaşık
Konut Yoğurdu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Sütü geniş bir tencereye alın var ise içine süt taşını koyun.
  2. Kaynamaya başladığını içine koyduğunuz süt taşı ile kolay anlarsınız.
  3. Tencereden sesler gelecektir 1/2karıştırın ve ocağı kısıp 15 dk kaynamaya bırakın.
  4. Müddet dolunca kenarı alıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  5. Mayalamak için güvendiğiniz bir yerden aldığınız yoğurdu kullanabilirsiniz (hemen sonrasında yoğurt yaptığınızda birinci yaptığınız yoğurttan kullanırsınız).
  6. Soğumaya bıraktığınız süte serçe parmağınızı batırıp 10 a kadar yanmadan tutabiliyorsanız mayalama vakti gelmiştir.
  7. Bir kasede 2 kaşık yoğurtdu(soğuk olmasın sürece başlamadan evvel dolaptan çıkarın)sütten bir kaşık alarak sulandırın sütün içine kenardan koyup tabandan karıştırın sütü fazlaca fazla sarsmayın (isterseniz sütü pişirdiğiniz tencerede yada öbür kaplara aktarabilirsiniz).
  8. Mayaladıktan daha sonra sıcak bir ortamda (sıcak olmayan fırında da olabilir )kaselerin üzerini kapatmadan (yoksa sulanır)var ise üzerine tel süzgü koyarak pak büyük bir bezle uygunca sarın üstünü sıcak tutacak birkaç örtü daha koyun.
  9. Ben gece mayalıyorum sabah 7 üzere baktığımda hazır oluyor ortalama 7/8 saat kâfi lakin kimi vakit 12 saati geçtiği de oldu sorun yaşamadım.Zahmetli üzere görünüyor lakin katiyen değil ve konut yoğurdu gibisi yoktur.Afiyet olsun.
Mesken Yoğurdu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı