Ev Salçası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
domatesaşk
.
Ev Salçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 kilo kırmızı yağ biberi
- 4 kilo domates
- 2 yemek kaşığı turşu tuzu (iri tuz)
Not EkleTarifi Yazdır
- Domatesi ve biberi yıkayıp iri iri doğruyoruz.
- Üstüne tuzunu atıp kabukları soyulacak üzere olana kadar kaynatıyoruz.
- daha sonra elimizle bastırarak kevgirden geçirip yine uygunca koyulana kadar karıştırarak kaynatıyoruz.
- daha sonra salçamızı bir tepsiye döküp (cam balkon gibi) güneşe koyup 3 gün kaşıkla ortada karıştırarak günletiyoruz. Salçamız hazır.
Ev Salçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı