Konut İmali Tarhana

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Ev Üretimi Tarhana Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo süzme yoğurt
  • 1 kilo konut yoğurdu (Biraz ekşimiş olmalı)
  • 3 çorba kaşığı kaymak
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1,5 kilo kapya biber
  • 1 kilo yeşil köy biberi
  • 6 adet orta uzunluk soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet nane
  • 1 çorba kaşığı zerdeçal
  • 1 çorba kaşığı kekik
  • 1 çorba kaşığı acı pul biber
  • Tuz
Ev Üretimi Tarhana Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Derin ve kapaklı bir kapta yoğurtlar ve kaymak güzelce karıştırılır.
  2. Domates soyulur ve rondolanır. Yoğurt içine eklenir.
  3. Kapya biber ayıklanır ve rondolanır. Yoğurda eklenir.
  4. Yeşil biber ayıklanır ve rondolanır. Yoğurda eklenir.
  5. Soğan soyulur ve rondolanır. Yoğurda eklenir.
  6. Sarımsak soyulur ve dövülür. Yoğurda eklenir.
  7. Maydanoz, dereotu, nane ayıklanır ve rondolanır. Yoğurda eklenir.
  8. Haşlanmış nohut rondolanır ve yoğurda eklenir.
  9. Baharatlar da yoğurda eklenir.
  10. Yoğurda eklenen tüm materyaller düzgünce karıştırılır.
  11. Yoğurt ekşi kokusu alana kadar 3-4 gün beklenir.
  12. Ekşimtrak koku alan yoğurt karışımına yavaş yavaş un eklenerek yoğrulur. Ele yapışacak kıvamda olmalıdır.
  13. Yoğurma süreci tamamlandığında kabın kapağı kapatılır ve sıcak bir ortam olması için battaniye vs sarılır.
  14. Bir hafta kadar bekletilir. Hamur kabardıkça karıştırılır.
  15. Bir haftanın sonunda kavanozlara aktarılır. Her mevsimin çorbasıdır. Kastamonu yöresine nazaran bir tanımdır. Yöremizde tarhana hamur olarak saklanır ve kullanılır. Afiyet olsun.
Ev Üretimi Tarhana Tanımı Fotoğraflı Yapılışı