Ev Üretimi Şeftali Suyu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kg şeftali
- 1 su bardağı şeker
- 2 lt su
- 1 çay kaşığı limon tozu (isteğe bağlı koymasanız da olur)
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda şeftalileri bol su ile güzelce yıkayın.
- Çekirdeklerini çıkartın ve şeftalileri dilimleyin.
- Derin bir tencereye alın.
- Üzerine şekeri, limon tozunu ve suyu ek edin. Kaynayana kadar 10-15 dk pişirin.
- hemen sonrasında blendırdan geçirin. Blendırdan geçirdikten daha sonra süzgeçten geçirip 1 taşım daha kaynatıyoruz.
- Sıcak bir biçimde kavanozlara ek edin ve kapak ile sıkıca kapatın.
- Şeftali sularını ister kış için saklayın. İsterseniz soğutup, çabucak tüketin. Afiyet olsun.