Konut İmali Ayva Pestili

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Konut İmali Ayva Pestili Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kilogram ayva
  • 1 su bardağından biraz eksik toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
Konut İmali Ayva Pestili Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ayvaları güzelce yıkadıktan daha sonra kabukları kalınsa soyalım kabukları ince ise direkt çekirdek kısmını çıkartıp dilimleyelim.
  2. Benim ayvalarım pek kalın kabuk koydu soydum ve ortadan ikiye ayırdım çekirdeklerinde bir kenara koyarak bozuk çürük yerlerini temizledim.
  3. Ayvaları küçük küpler halinde doğrayalım.
  4. Genişçe bir tencere içerisine alalım.
  5. Ayva çekirdeklerini renk versin diye pak bir tülbente sararak tencerenin içerisine ek edelim.
  6. Üzerine suyu ve şekeri ekleyip karıştıralım sonrasındasında ocağa alalım.
  7. Kapağını kapatarak arasıra karıştırarak ayvalar yumuşayana kadar pişirelim.
  8. Suyunu çektiği vakit ayvalar hala yumuşama duysa biraz daha su eği yapabilirsiniz.
  9. Yumuşayan ve suyunu çeken ayvaları blendırdan geçirelim.
  10. Suyunu yeterlice çekmesi için ocak’ta birkaç dakika daha kaynatalım.
  11. sonrasındasında ocaktan alalım. Tepsileri yağlı kağıt koyalım yahut yağlı kağıdınız yoksa tepsinin izi yağlayın ve birkaç damla sıvı yağ ile fırça sayesinde her tarafını nemlendirelim.
  12. Yağlı kağıt kullandığınız vakit pestiller epeyce daha kolay kuruyor aklınızda bulunsun.
  13. Pestil harcımı toplamda 2 adet büyük uzunluk dikdörtgen fırın tepsisine ve bir tane de en küçük uzunluk borcam içerisine yerleştirdim.
  14. Üzerini bir spatula yahut hamur kartıyla düzleyin pestilinizin kalınlığı karton kalınlığında olsun. Çok ince yahut fazlaca kalın olacak biçimde yerleştirmeyin.
  15. Havalar epey soğuk bu mevsimde pestil olmaz diye düşünmeyin. Ben pestili toplamda dört beş gün de salonda masamın üzerinde kuruttum. birtakım bazı salonun camlarını açarak havalandırdım şayet cam balkonunuz var ise orada da kurutma sürecini gerçekleştirebilirsiniz.
  16. Hava sıcaklığı hayli daha yüksekse toplamda iki üç günde pestiliniz kurumuş olacaktır.
  17. Kuruyan pestilleri yavaş da tepsiden ayırın dilek ettiğiniz biçimde keserek servis edebilirsiniz.
  18. Tanımı bilgileriyla görüntülü olarak izlemek isterseniz hepinizi youtube kanalıma bekliyorum.Afiyet olsun.
Konut Üretimi Ayva Pestili Tanımı Fotoğraflı Yapılışı