Konserve Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 kilo asma yaprağı
- 1 tencere kaynar su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 3 adet kavanoz ve kapağı
- Kaynar su
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda asma yapraklarının fazla sapını kesip 1 gece suda bekletelim.
- Üzerine çıkacak kadar soğuk su kullanalım.
- Ertesi gün suyunu süzüp kenara alalım.
- 1 tencere kaynar su koyalım içine tuzunu da atalım.
- Kaynamaya başladıktan daha sonra 5 er tane yaprak alarak suya bırakılır.
- 10 -15 saniye bekletilip daha sonra sudan alınır.
- Sıcak sıcak katlanır çabucak kavanoza koyup bastırılır.
- Kavanoz dolana kadar birebir süreci uygulayın.
- Kavanoz dolduğu vakit üzerine çıkacak kadar kaynar su dökülerek kapağını kapatalım ve güzelce sıkalım.
- Sofra bezinin üzerine aksi çevirerek örtelim.
- Biten kavanozları tıpkı biçimde yanına aykırı çevirelim.
- Yapraklar bitene kadar birebir biçimde devam edelim.
- Ters çevrilen kavanozlar örtülür sonraki gün kilere kaldırabilirsiniz