Konserve Yaprak Sarma

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Konserve Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo asma yaprağı
  • 1 tencere kaynar su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 3 adet kavanoz ve kapağı
Üzerine

  • Kaynar su
Konserve Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda asma yapraklarının fazla sapını kesip 1 gece suda bekletelim.
  2. Üzerine çıkacak kadar soğuk su kullanalım.
  3. Ertesi gün suyunu süzüp kenara alalım.
  4. 1 tencere kaynar su koyalım içine tuzunu da atalım.
  5. Kaynamaya başladıktan daha sonra 5 er tane yaprak alarak suya bırakılır.
  6. 10 -15 saniye bekletilip daha sonra sudan alınır.
  7. Sıcak sıcak katlanır çabucak kavanoza koyup bastırılır.
  8. Kavanoz dolana kadar birebir süreci uygulayın.
  9. Kavanoz dolduğu vakit üzerine çıkacak kadar kaynar su dökülerek kapağını kapatalım ve güzelce sıkalım.
  10. Sofra bezinin üzerine aksi çevirerek örtelim.
  11. Biten kavanozları tıpkı biçimde yanına aykırı çevirelim.
  12. Yapraklar bitene kadar birebir biçimde devam edelim.
  13. Ters çevrilen kavanozlar örtülür sonraki gün kilere kaldırabilirsiniz
    👍
    Şimdiden afiyet olsun
    🥰
    🤗
    .
Konserve Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı