Konserve Şakşuka

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Konserve Şakşuka Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kilo domates
  • 1 kilo patlıcan
  • 1 kilo etli kırmızı biber (Acı tatlı olması size kalmış )
  • 1 baş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 yemek kaşığı şeker
Sebzeleri kızartmak için;

  • Sıvı yağ
Konserve Şakşuka Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patlıcanları ve biberleri küçük karelere bölüp, kaya tuzu attığınız suya doğrayın.
  2. sonrasındasında kızgın yağda kızartarak kenara alın.
  3. Domatesleri soyup rondoda incecik doğrayın.
  4. Derin bir tencereye bir baş sarımsağı soyup doğrayın. Bir iki yemek kaşığı yağ ile biraz kavurun.
  5. Üzerine rondoyla incettiğiniz domatesleri ekleyin.
  6. Sarımsak ve domates kaynayıp biraz suyunu çekince, kızarttığınız patlıcan ve biberi ekleyin.
  7. Üzerine kaya tuzu ve şekeri katıp bir iki kere karıştırarak tuzu ve şekeri tencerenin her yerine yayılmasını sağlayın.
  8. Şakşukanız hala sıcakken pak yıkayıp kuruttuğunuz kavanozlara alıp, kavanozların ağzını hiç kullanılmamış kavanoz kapaklarıyla sıkıca kapatıp zıt çevirin. Soğumaya bırakın.
Not:Bu ölçüyle 5 yarım kiloluk kavanoz tam doluyor. Afiyet olsun.

Konserve Şakşuka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı