Konserve (Musakka)

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Konserve (Musakka) Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 kg patlıcan
  • Tuz
Kızartmak için;

  • 1 litre sıvıyağ
Konserve (Musakka) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patlıcan alaca soyalım, acılığı çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletelim daha sonra güzelce kurulayıp küp küp doğrayalım ve sıvı yağda kızartmaya başlayalım. Ben kızartırken tuz ekliyorum.
  2. Kızaran patlıcanları kağıt havlu serili tepsiye alalım yağı çekmesi için. daha sonra kavanozlara dolduralım boşluk kalmayacak biçimde bastırarak patlıcanları epey ezmeden. Yeni kavanoz kapaklarını kaynar suda bekletip üç geri bir ileri sistemiyle kapatalım.
  3. daha sonra büyük bir tencereye kavanozları dizip üzerini geçecek kadar sıcak su dolduralım kavanozların üzerine tartı koyalım (ben tencere kapağı kullandım)
  4. kaynamaya başladıktan daha sonra yarım saat daha kaynatalım (bu süreç kavanozdaki havayı almak ve kapağı çektirmek için)altını kapatıp kavanozları ortasından çıkartalım yeniden kapaklarını sıkıştırıp karşıt çevirelim bu türlü oynatmadan 1 gün bekletelim.
  5. 1 gün daha sonra düz çevirip kapakları denetim edelim (üzerine bastırınca içe batık oynamıyorsa tutmuş demektir) serin ve gölge biyerde kışlık saklayabiliriz artık
    🙂
    .
  6. Benim üzere dondurucuda yeri olmayanlar bu türlü musakka yada oturma yemeği için saklayabilir deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Konserve (Musakka) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı