Konserve Menemen Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 10 kg domates
- Yarım kg biber (Acı-tatlı karışık)
- Çay kaşığı tuz
- Sıvı yağ (Biberleri öldürmek için)
Not EkleTarifi Yazdır
- Domatesler yıkanıp, iri modüllere bölünür ve robottan çekilir püre haline gelir.
- Biberleri ince ince doğrayıp, yağ ile kavuruyoruz ölene kadar daha sonra domates püresini ekliyoruz tuzu ekliyoruz ve 8-10 dkka domatesin rengi değişene kadar menemen kıvamını alana kadar kısık ateşte pişirilir, bir iki fokurdatıp kapatılır.
- Biber ölçüsü artırılabilir biz az biberli sevdiğimiz için ben az kullanıyorum yahut daha sonrasında yemedilk evvel eklenebilir.
- Menemen sıcakken kavanozlara doldurulur kapaklar sıkıca kapatılır, düz bir tabana karşıt çevirip koyulur ve 1 gün bekletilir.
- Kaldırdığınızda kapakta şişme yoksa tutmuş şişme var ise tutmamıştır kapağa ziyan vermeden açın tekrar kaynatın menemeni koyun kapatın. Afiyet olsun.